Lakossági tanácsadás fejlesztése az Új Széchenyi Terv segítségével

A Reflex Környezetvédő Egyesület „A környezeti tanácsadás fejlesztése a Nyugat-Dunántúlon fókuszban a hulladékcsökkentés lehetőségeivel” című pályázata az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Tovább...

Az 5. Pápateszéri Természetfotós Tábor kiállítása a Petőfiben

Április 19-ig látható az 5. Pápateszéri Természetfotós Tábor résztvevőinek munkáiból összeálltott kiállítás Győrben, a Petői Sándor Művelődési Házban. Megnyitó: 2012. március 20-án, kedden 17 órakor. Köszöntőt mond Lajtmann József, a Reflex elnöke és Nagy Péter programvezető, a tábor szervezője. A kiállítást Szabó Béla fotóművész, a tábor szakmai vezetője nyitja meg. Kiállítók: Járosi Márton, Kalas Benjámin, Nagy Martina, Németh Gergely, Pálfalvy Dóra, Petrányi Bálint, Pusztai Balázs, Szabó Anikó, Tátrai Attila, Tóth Lóránt, Vedres Máté. A 6. Pápateszéri Természetfotós Tábor idén augusztus 5-én kezdődik és 11-ig tart. Jelentkezni a Reflex Környezetvédő Egyesület irodájában (9024 Győr, Bartók Béla út 7.) Nagy Péternél személyesen, drótpostán a reflex@c3.hu címen, vagy a 96/350-716-os és a 30/28-99-940-es telefonon lehet.

Tovább...

CLIPMA - Éghajlatvédelmi szakképzés

A Reflex Környezetvédő Egyesület az Európai Unió "Lifelong Learning Programme" támogatásával éghajlatvédelmi képzést szervez a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség közreműködésével.
További információk: www.clipma.eu
A képzés alapjául az ausztriai Klímaszövetség (Klimabündnis Österreich) és környezeti szakképzésekben jártas és minősített "Umweltberatung" közös képzési anyaga szolgál.
Az önkormányzati szakemberek számára meghirdetett felhívás az alábbi témaköröket öleli fel: éghajlatváltozás, éghajlatvédelem, klímapolitika helyi és térségi feladatai.

Tovább...

Március

 Március 1-én, az Újrapapír világnapján jelentettük meg a három megyei lapban a 2. sz. hirdetésünket (téma: az papírgyártás ökológiai problémái, az újrapapír termékek fontossága).
Ugyanezen napon sikeres projektismertető és bemutatós sajtótájékoztatót tartottunk a győri Kristály Étteremben.
Az ezzel kapcsolatos anyagok:
www.kisalfold.hu: Hulladékgazdálkodási terv újrapapírból (2012. március 2.)
Revita TV: Híradó – Újrapapír (2012. március 1.)  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HdReLrX-ROI#!
MR 1 - Hajnal-táj: túl sok fogy papírból (2012. március 5.)
www.o2gyor.hu: Az újrapapír világnapja (2012. március 1.)
www.kultinf.gyor.hu: Hulladékgazdálkodási terv újrapapírból (2012. március 5.)

Március 1-én sikerrel lezárult le az „Újragondolt papír” c. gyermek rajzpályázatunk. A vállalt és remélt 600 rajz helyett több mint 700 rajzot érkezett be és került megyénkénti zsürizésre. Ez alapján Szaombathelyen közösen választottuk ki az iskolai füzetre kerülő 26 rajzot és azt a kb. 200-at, amelyikből 12 – szavazás után – a májusban kiadandó órarendet díszíti majd.
Az eredményről a pályázókat értesítettük, a nyertes 26 rajz az itt tekinthető meg.

Tovább...

Április

Az órarend díszítéséhez – a partnerszervezetekkel való egyeztetés után - több mint 200 rajz került fel lakossági szavazásra. A rajzpályázat eredményéről, a szavazásra felkerült rajzokról és a szavazás lehetőségéről minden beküldő iskolát és tanárnőt levélben és elektronikusan is tájékoztattunk. Érvényes szavazat leadásához az e célból készített szakmai kérdőívek kitöltése szükséges.
Kérdőív és szavazólap, a szavazás menete
Grafikai tervezés után nyomdába került a nyertes 26 rajz felhasználásával készült iskolai füzetek külső és belső borítója. A rajzpályázatok díjazásához szükséges 7000 db-ot a nyomdában megrendeltük.
Az elkészült füzetek „három megyés” iskolai szétosztását megszerveztük.
A rendezvényi megjelenésekhez szükséges molinók grafikai tervezése után elkezdtük a kivitelező kiválasztásához szükséges (három-ajánlatkérési eljárás) szervezését, a lehetséges vállalkozók bevonását.

Tovább...

Huszonöt éves a Reflex

A Reflex Környezetvédő Egyesület 2012. március 11-én ünnepelte megalapításának 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból foglalta össze röviden - a teljességre való törekvés igénye nélkül - az egyesület elnöke, Lajtmann József a Reflex első 25 évének történéseit, eredményeit az alábbi írásban.

Tovább...

Kisfilmek: A marha útja - Egy bolygón élünk?!

Elkészült a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség két oktató jellegű kisfilmje, animációja, melyek egyrészt a helyi termék (energia), másrészt az ökológiai lábnyom témáját mutatják be egyszerűen és érthetően. A kisfilmek ezen az oldalon elérhetők: VAMOS - ACT NOW!

Tovább...

Rajzpályázat iskolásoknak

A KEOP-6.1.0/B/11-2011-0020 projekt keretében "Az újragondolt papír” címmel környezetvédelmi témájú rajzpályázatot hirdetettünk  az általános iskolásoknak. A részvételi feltételekről, lehetséges feldolgozható témákról a csatolt "Pályázati felhívás" illetve az újrapapír brosúra ad tájékoztatást.

Beadási határidő: 2012. február 29.

Tovább...

Február

 A régió általános iskolás tanulói korosztályának rajzpályázatot hirdettünk „Az újragondolt papír” témájában. A pályázat meghirdetéséről a 15 „törzsiskolát” közvetlenül kerestük meg, egyéb úton (sajtóhír, iskolai hírlevelek) azonban minden érintett iskolát próbálunk elérni.

Pályázatok beadási határideje: 2012. február 29.
A pályázat teljes szövege az alábbi honlapokon (is) olvasható:
www.reflex.gyor.hu
www.kerekerdo.hu
www.domberdo.hu

Tovább...

Véleményünk a pinnyédre tervezett átjátszó toronyról

Egyesületünk megalapozottnak tartja a pinnyédi Holt-Duna körútra tervezett sugárzó létesítménnyel kapcsolatos egészségvédelmi, vagyonvédelmi és tájképvédelmi aggályokat. Ellenezzük a területre vonatkozó szabályozási terv megváltoztatását és támogatjuk a hatásterületen élő lakosság tiltakozását. Véleményünk az, hogy az érintett lakosság érdekeivel szemben nem érvényesíthető a szolgáltató telefontársaság vagy a tornyának területet biztosító magánszemély(ek) várható anyagi nyeresége. 

Tovább...

|<<  |<  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  >|  >>|