Egy ártéri zöldterületért - a volt győri korcsolyapálya

Most már biztos: nem bővítik a Petőfi híd alatti igyenes parkolókat - írta néhány nappal ezelőtt a Kisalföld újság online kiadása. A cikk ugyan nem említi, de a Reflexnek is van némi köze ahhoz, hogy a Győr-Szol Zrt. elállt a Rába árterébe tervezett parkolóépítés ötletétől, így megmagmaradhat zöldterületnek az egykori városi korcsolyapálya. Volt értelme tehát annak, hogy utánajártunk, egyeztettünk, bejelentett tüntetést szerveztünk, MTI közleményt adtunk ki - egyszóval kiálltunk az elveinkért. Köszönjük a környéken  lakóknak, akik az egészéges fák kivágása láttán felkeresték egyesületünket. Így még időben értesültünk a Rába árterébe tervezett parkoló építésének tervéről és érvényesíteni tudtuk a környezetvédő civil szervezeteket megillető ügyféli jogainkat. Tárgyaltunk a beruházóval, a hatósági egyeztetésen felszólaltunk, véleményünket jegyzőkönyvbe rögzítették. Mikor láttuk, hogy ez nem segít, a média útján is értésére adtuk a beruházónak, mindent megteszünk az ártéri zöldterület védelméért. A Győr-Szol Zrt. végül elállt a parkolóépítés tervétől. Előbb csak az építési engedélyezési eljárás felfüggesztését kérte, majd - a Kisalföld minapi híre szerint végképp letett arról, hogy parkolót építsen a Rába árterében.
A következőkben a zöldterület megvédéséért folytatott akcióink dokumentumai és a tüntertésen készült fényképek lapthatók. 



A május 31-én 25-30 résztvevővel megtartott tüntetésen azt ígértük, folytatni fogjuk a volt városi korcsolyapálya Rába-ártéri zöldterületének megtartásáért, az oda tervezett parkoló megépítése elleni akciónkat.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége 2011. június 15-én, szerdán 10.00 órakor értesítést adott az eljárás megindításáról és helyszíni szemlét tartott a hivatal Tatai út 3. szám alatti épületében. Miután a környezetvédő civil szervezeteket megillető törvényi lehetőséggel éltünk és korábban ügyfélként már bejelentkeztünk az eljárásba, az egyeztetésen egyesületünk képviselői, Lajtmann József elnök és Nagy Péter programvezető is részt vettek. A hatósági egyeztetésen a közlekedési felügyelet, a Győr-SZOL és a vízügyi igazgatóság képviselői mellett részt vett a tervező, Nyitrai Zsolt (NYÉK SOFT Tervező Kft.)
A 147 parkoló és a hozzá kapcsolódó út építési engedélyezésének néhány dokumentuma, valamint a Reflex Környezetvédő Egyesület állásfoglalása, észrevételei és javaslatai a csatolmányban olvashatók.
- a rendőrség igazolása a tüntetés bejelentéséről - csatolva
Reflex sajtóközlemény: http://reflex.gyor.hu/post/975/
Jöjjetek tüntetni! http://www.greenfo.hu/programok/2011/05/31/tuntetes-a-raba-part-beepitese-ellen
kisalfold.hu a tüntetésről http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/25-30_ember_tuntetett_a_raba-parti_parkolok_ellen_-_fotok/2222469/
Lajtmann József elnök nyilatkozik http://www.youtube.com/watch?v=1NTC9UsBbhA&feature=player_embedded



A cikkhez csatolt dokumentumok:
korcsolyapálya002.pdf
korcsolyapálya003.pdf
korcsolyapálya004.pdf
igazolás.doc

<< Vissza