3. Pápateszéri Természetismereti Vetélkedő

A Reflex Erdei Iskola és Ökológiai Központban 2011. május 13-án harmadik alkalommal találkoztak a környékbeli általános iskolák felső tagozatos csapatai, hogy részt vegyenek a Pápateszéri Közös Fenntartású Körzeti Általános Iskola szervezésében a Madarak és Fák Napja alkalmából rendezett Természetismereti Vetélkedőn. A házigazdák és az ugodiak 2-2 csapattal, a lovászpatonai Bánki Donáth Általánis Iskola és a pápai Gyurácz Ferenc Evangélikus Általános Iskola 1-1 csapattal érkezett, így összesen 6 négyfős csapat vetélkedett egymással. A legeredményesebb az idei évben az Ugodi Általános Művelődési Központ "GÓLYATÖCS" csapata - Szabó Dani, Gábriel Klaudia, Göchi Ákos, Weiland Máté, felkészítő tanár Polgár Mónika.
A második helyezett "BAGOLY TEAM" - Teiszler Fanni, Váczi Ádám, Polgár Panna, Papp Orsolya Beush, felkészítő tanár Polgár Mónika - ugyancsak Ugodról érkezett.
A házigazdák "NAGYKÓCSAG" csapatának - Tóth Márk, Nagy Dominika, Bóka Helga, Tóth Richárd, felkészítő tanár Horváthné Bögi Erzsébet - idén be kellett érnie a dobogós harmadik hellyel.
Az első, második és harmadik helyezett csapatok a Reflex Környezetvédő Egyesület által fölajánlott, természetismereti szakkönyvekből, kiadványokból és Reflex pólókból összeálított csomagot, a dobogós helyezést elért csapatok felkészítő tanárai szakkönyvet, illetve kiedványcsomagot vehettek át Léhner Ilona iskolaigazgatótól, a vetélkedő levezető házigzdájától és dr. Halbritter András zsűrielnöktől. 



 Zsűri és a házigazdák a kőrisfa árnyékában

 eredményhirdetés

 eredményhirdetés

Balról jobbra: Peimli Piroska zsűritag, Kitaibel -díjas természetvédő, a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság Pannonhalmi Tájvédelmi Körzetének vezetője, Léhner Ilona a Pápateszéri Körzeti Általános Iskola igazgatója, a vetélkedő levezető házigazdája, dr. Halbritter András zsűrielnök, a NYME Apáczai Csere János Karának tudományos munkatársa, Németh Veronika környezetmérnök, a Reflex programvezetője, Lajtmann József környezetvédő, a Reflex Környezetvédő Egyesület elnöke, Széll Marianna, a Reflex Környezetvédő Egyesület tagja, a vetélkedő önkéntes szervezője.

 Lajtmann József környezetvédő, a Reflex Környezetvédő Egyesület elnöke a Föld vízkészletének fontosságára hívja fel a vetélkedő résztvevőinek figyelmét.

 Munkában a zsűri: balról jobbra - Peimli Piroska, dr. Halbritter András, Németh Veronika

 Vetélkedő a szabadban. Léhner Ilona iskolaigazgató javaslatára idén először szabadtéren rendeztük meg a vetélkedőt. Az égiek mellénk álltak, bár felhős volt az idő, a vetélkedő ideje alatt az eső elkerülte a pápateszéri Farkashegyet.

 Középen Léhner Ilona iskolaigazgató, a vetélkedő levezető házigazdája. A kép előterében - háttal - a pápai és a helyi csapatok felkészítő tanárai, közöttük Szalczer György, Pápateszér polgármestere.

 a vetélkedő

a vetélkedő



A cikkhez csatolt dokumentumok:
emléklap001.pdf

<< Vissza