Bringás Barangolás a Bakonyban – IX. Reflex Kerékpáros Tábor

„Bringás barangolás a Bakonyban” címmel idén is megszervezzük táborunkat azon fiatalok számára, akik szeretnek kerékpározni, szeretik a természetet, s nem riadnak vissza egy-egy nehezebb biciklis túrától sem. A tábor résztvevői megismerkedhetnek hazánk egyik legszebb vadregényes tájának, a Bakonynak szinte érintetlen természeti értékeivel, változatos növény és állatvilágával. A tábor időtartama 6 nap 5 éjszaka. Ezalatt az idő alatt csillagtúra-szerűen naponta különféle helyekre kerékpározunk el. 

További részletek:

 

 

 

Korosztály: 12-18 év

 

A tábor időpontja: 2010. július 26-31.

 

A tábor helyszíne: Pápateszér-Farkashegy

 

A tábor várható költsége:                           19.000 Ft

      Pápateszéri gyerekek részére: 10.000 Ft (Pápateszér Önkorányzata és a Reflex

                                                                                   Egyesület együttműködése értelmében)

 

Táborvezetők: Németh Veronika, Horváth Ferenc

 

A részletes programról és a további információkról érdeklődni lehet az alábbi elérhetőségeken:

Cím: 9024 Győr, Bartók B. u. 7.

telefonon: 96-316-192;

drótpostán: veroninemeth@hotmail.com

 

A tábor célja:

A természeti és kulturális értékekben gazdag Bakony egy részének – amely a Pápateszér-Farkashegyi Reflex-háztól csillagtúraszerűen kerékpárral megközelíthető és a „nyeregből” felfedezhető – megismertetése és megszerettetése. (Magas-Bakony Tájvédelmi Körzet, Fenyőfői ősfenyves, Bakonyszűcs-Fenyőfői homokvidék).

A szerzett ismeretekről a tábor zárónapján önkéntes tudáspróbával adhatnak számot a résztvevők.

 

Az elhelyezésről

 

Az oktatóközpont és területe gondozott, füvesített. Az elhelyezés egy 4 ágyas szobában, két 3 ágyas szobában, valamint egy 16 fős tetőtéri hálóban történik. Hálózsákot tudunk biztosítani. A programokhoz és az étkezéshez kialakított épületrész áll rendelkezésre. Kettő hideg-meleg vizesblokk szolgálja még a kényelmet. TV és rádió nincs, lehetőleg ne is legyen! A szabadidős programok hasznos eltöltéséhez rendelkezésre állnak szakkönyvek, határozók, társasjátékok, sporteszközök. A hatalmas füves területen kialakított tollas és focipálya áll rendelkezésre. Tűzrakóhely és szabadtéri rönkbútorok szolgálják még a kellemes időtöltést.

 

Amit hozni kell:

 

Két hétnél frissebb házi orvosi igazolást, TAJ kártya, rendszeresen szedett gyógyszerek (Az utóbbiakról a szülőktől részletes írásbeli tájékoztatót kérünk!), diákigazolvány, költőpénz mértékkel (pl.: belépőkhöz), szervizelt, üzembiztos kerékpár (esetleg pumpa, egyszerűbb szerszámok), láthatósági mellény, saját hálózsák, megfelelő ruházat, váltócipő, esőköpeny, fürdőruha, kisebb hátizsák, esetleg kerékpáros-táska a túrákhoz, zseblámpa, kullancs- és szúnyogriasztó, napozókrém.

 

Ami hozható:

 

Fényképezőgép, távcső, jegyzetfüzet, rajzeszköz, valamint, zongoránál kisebb hangszert (pl. gitár) hozhat, aki tud rajt játszani. Élelmiszert csak annyit, amennyit táborozó az odaérkezés napján el is fogyaszt!

 

Ami nem hozható:

 

„Zajládákat” nem illik a természetbe hozni, egyéb nagy értékű tárgyakat, ékszereket pedig, felesleges. Mobiltelefon hozható, de használatát reggel 7-től 8 óráig illetve, este 19 órától 21 óráig terjedő időszakra szeretnénk korlátozni, mert használata a programok közben (pl.: kerékpározás) élet- és balesetveszélyes lehet!

 

A költségekről:

 

A részvételi díj 19.000 Ft, pápateszéri gyerekek részére 10.000 Ft/fő. Az egyesület a részvételi díj ellenében biztosítja a szállást és bőséges étkezést, továbbá a szakmai programok anyagi és szakvezetési díjait, szállítási költségeket, eszközhasználatot, egy fő technikai segítségnyújtó bérét.

A táborba való eljutás és a hazautazás, valamint az esetleges belépők (strand, múzeum, tájház stb.) költségei a résztvevőket terhelik.

 

Jelentkezési és lemondási feltételek:

 

Jelentkezés a jelentkezési lap kitöltésével és 10.000 forint, illetve a pápateszéri gyerekek részéről 7.000 forintos előleg befizetésével történik. Jelentkezési és előleg-befizetési határidő: 2010. június 30. A részvételi díj fennmaradó részét a tábor helyszínén kell befizetni, melyről elismervényt adunk.

A jelentkező visszalépése (lemondás) esetén a befizetett előleg visszafizetésére csak akkor van lehetőség, ha a megüresedett helyet sikerült értékesíteni.

A jelentkezéseket a beérkezések sorrendjében, a tábor-épület befogadóképességéig fogadjuk el.

 

Kedvezmények:

 

10 fő felett egy szervező részére az Egyesület állja a költségeket. Testvéreknek, illetve Reflex tagok gyermekeinek 2000 Ft/fő, pápateszéri gyerekek részére 1000 Ft/fő kedvezményt áll módunkban biztosítani.

 

Az oda- és visszautazásról:

 

A résztvevőknek a táborba az oda- és hazautazást egyénileg kell megoldani! Pápateszér megközelíthető közúton autóval (Pápa-Veszprémvarsány között), illetve a Győr-Veszprém vasútvonal vinyei megállójától Fenyőfőn keresztül, 6 km-es erdei kerékpározással. A tábor kezdőnapján, július 26-án legkorábban 13 órától, legkésőbb 15 óráig várjuk a résztvevőket. A helyszín megközelítését segítő térképek a honlapunkon is megtalálható.

 

 

Jelentkezési lap

 << Vissza