Munkatársaink

A Reflex Környezetvédő Egyesületnek jelenleg nyolc alkalmazottja van, melyek az alábbi szakterületeket képviselik: ökológia, jog, fogyasztóvédelem, közigazgatás, közlekedés, biológia, természetvédelem, oktatás, építészet, közgazdaság, településfejlesztés, energia, vízgazdálkodás. Az alábbiakban a Reflex munkatársairól olvashat rövid ismertetőt, melyeket a részletes szakmai életrajzokkal is kiegészítettünk. 

 

 

 

  Lajtmann József

Az egykori vízügyesből harcos környezetvédővé avanzsálódott elnökünk (aki lassan 20 éve tölti be jelenlegi funkcióját egyesületünknél) a Duna-ügy kapcsán vált országosan elismertté. Kezdeti harcossága ugyan aláfagyott, de még most is meghatározó személyisége a hazai zöld mozgalomnak. Jelenleg több természet- és környezetvédelmi program koordinálása mellett a Reflex Egyesület Környezeti Tanácsadó Irodáját vezeti. Többet is megtudhat róla részletes életrajzát elolvasva.   

 

 Dr. Kalas György

A Reflex és a hazai környezetvédő mozgalom nagy „öregje” a környezetvédelmi felügyelőség jogtanácsosaként kezdte környezetvédelmi pályafutását. Miután elvi okok miatt maga mögött hagyta a hivatalt, majd a hasonlóan gondolkodó társaival megalapította a Reflexet. Elsősorban a hulladékos, a városfejlesztési, a közlekedési, és a zaj problémák jogi oldalával foglalkozik. Az országban elsőként kezdett el foglakozni a nem ionizáló sugárzások veszélyeivel. Neki köszönhető, hogy egyesületünk az ökológiai fogyasztóvédelem területén is hírnevet szerzett magának. Színvonalas, gyakran szórakoztató elemekkel tarkított előadásaival segíti környezeti nevelési tevékenységünket. A mozgalom és a lakosság körében is népszerű tudatformáló kiadványaink nagy része ugyancsak az ő nevéhez fűződik. A jogszabályok kiváló ismerőjeként több szervezet munkáját is segíti. Tartalmas szakmai múltját bemutató életrajzából többet is megtudhat róla.

 

 Bálint Csaba

A Reflex egyik alapítójaként az első elnöke volt egyesületünknek. E tisztséget 1991-ig látta el. Biológia-földrajz szakos tanár végzettségű kollégánk kiváló ismerője a növény és állatvilágnak. Egyesületünk munkáját is elsősorban a természetvédelem területén segíti. Jelenleg a Pannon Természetvédő Szövetség elnöke, és a Reflex által létrehozott Magyarország Természeti és Kulturális Örökségérét Alapítvány kuratóriumának elnöke. Érdemes végigolvasni részletes szakmai életrajzát.

 

 Szűcs Gábor

Pedagógus végzettségének köszönhetően elsősorban a Reflex környezeti nevelési munkáját segíti. Fontos szerepe van a nyári táboraink szervezésében és lebonyolításában. Évekig koordinálta az illegális hulladéklerakók feltérképezését és felszámolását célzó „Tájsebészet” programot. Nem csak állandó résztvevője, de fő szervezője is a Reflexes gyalogos és kerékpáros túráknak. Rendkívül sokat tett pápateszéri oktatóközpontunk újjáépítésért. Eddigi munkásságát részletesebben az életrajza mutatja be. 

 

 Nagy Péter

Újságíróként sokat köszönhetünk neki a sajtóval való kiváló kapcsolatunk kialakulásáért és fenntartásáért. Hosszú éveken át vezetője volt a Nyugat-Dunántúl környezeti állapotát bemutató Infolánc programunknak. Német nyelvtudásának köszönhetően neki is fontos szerep jut a nemzetközi kapcsolataink erősítésében. Egyike azon munkatársainknak, aki kezdettől fogva szívén viseli a pápateszéri oktatóközpontunk sorsát, s annak újjáépítése érdekében rengeteget dolgozott. Ha kíváncsi a pályafutásának további részleteire, olvassa el életrajzát!

 

 Lajtmann Csaba

A Reflex ifjúsági tagjaként kezdte, majd polgári szolgálatosként dolgozott egyesületünknél. 1999 óta főállású alkalmazottunk, aki építészmérnökként elsődlegesen a megújuló energiaforrásokkal, valamint területfejlesztési kérdésekkel foglalkozik. Kézügyességének, esztétikai érzékének és kreativitásának köszönhetően a legtöbb ismeretterjesztő kiadványunk, brosúránk és szórólapunk grafikai szerkesztője és illusztrátora. Szakmai pályafutásának további részleteit az életrajzából ismerheti meg.    

 

 Szabó Krisztina

Egy korábbi pályázatunk kapcsán ismertük meg őt, s kerültünk vele szorosabb munkakapcsolatba. Később további programjainkba is bekapcsolódott, s ma már alkalmazottként dolgozik nálunk. Mivel Budapesten él, ő képviseli egyesületünket a különböző fővárosi rendezvényeken, összejöveteleken, akciókon. Kiváló angol nyelvtudása miatt fontos szerepe van a külföldi szervezetekkel való kapcsolattartásában, illetve a nemzetközi pályázataink elkészítésében, s lebonyolításában. A határtalan kedvességéről ismert kolléganőnkről további információkat találhat szakmai életrajzában.  

 

 Németh Veronika

Környezetmérnök végzettséggel régóta evez velünk egy csónakban. (Egy másik csónakban is evez, amivel országos versenyekről szállítja haza az érmeket.) Míg korábban önkéntesként számos rendezvényünkön működött közre segítőként, ma már ő az önkéntes programjaink koordinátora. Sportolói múltjából (és jelenéből) fakadó nagy munkabírása, megbízhatósága, s precizitása miatt döntött úgy a vezetőség, hogy egyesületünk főállású alkalmazottja legyen. Azóta több programunkba is bekapcsolódott. Környezeti tanácsokat ad, iskolai előadásokat tart. Beszél angolul, spanyolul, portugálul, ami különösen jól jön tervezett amazóniai kapcsolataink kiépítése során. Kolleganőnkről többet is elárul részletes önéletrajza.

 

 Vági Krisztina

Pocak és fülig érő mosoly. Így jellemzi magát egy internetes közösségi portálon. Találóbban nem is lehetne leírni legújabb, s egyben legfiatalabb munkatársunkat, aki 2008 óta egyesületünk alkalmazottja. Korábban ő is önkéntesként segítette a munkánkat, de alkalmazottként is állandó, aktív résztvevője az utcai akcióinknak. Jelenleg környezetmérnökként veszi ki részét az egyesület szakmai munkájából. Iskolásoknak tartott előadásaival a környezeti nevelési tevékenységeink segítője, valamint aktívan közreműködik a klímavédelmi programunkban. Mosolygós munkatársnőnk szakmai életrajza fiatal életkorának köszönhetően most még rövidke, de évről-évre bővülni fog, így érdemes lesz elolvasni.

 

 Horváth Ferenc

Mint a Reflex munkatársait bemutató sorok szerzője, nehéz helyzetben vagyok, hiszen ezúttal magamról kellene írnom pár szót. Messzeföldön ismert szűkszavúságom és szerénységem miatt azonban nem szívesen teszem ezt. Ha valaki mégis többet szeretne megtudni rólam, olvassa el rövid, és nem túl izgalmas önéletrajzomat.

 << Vissza