II. Pápateszéri Természetfotós tábor

Július 30-ig lehet jelentkezni abba a természetfotós táborba, amelyet a Reflex Környezetvédő Egyesület a Győri Fotóklubbal közösen szervez. A táborba elsősorban olyan 14 és 22 év közötti fiatalokat várunk, akik szeretnek fotózni, szeretik a természetet, s a természetfotózás során eddig megszerzett tudásukat bővíteni szeretnék. A tábort, a számtalan fotótémát szolgáltató Bakonyban rendezzük augusztus 3. és 9. között. Részletes program a mellékletben. 

A tábor célja

Sokan vannak, akik már ren­delkeznek alapvető számítógépes, és valamilyen színtű fényképezőgép használati ismerettel, de a napja­inkban mindenkit elöntő képáradatban nincs meghatározó élőképzettsége a vizuális kultúra területén a „jó” kép kiválasztására. A tábor célja ennek a képességnek a fejlesztése, az eszközhasználat tudatos szintre fejlesztése, hogy tudja a fényképezőgép mely funkciói milyen célt szolgálnak. Megtanítani a résztvevőket a tudatos képkészítés alapjaira, megismertetni őket a természetfényképezés írott és íratlan szabályaival. A táborozók szerezzenek készséget és képességet a fotográfia alapjainak használatában, tudják mit és hogyan érdemes lefényképezni, ha szükséges akkor tudjanak jó minőségű képi dokumentációt készíteni. Legyenek ismereteik a képek utólagos kiválasztásának és bemutatásának fő szabályairól.

 

A tábor szakmai vezetője

Szabó Béla fotográfus, fotóművész, a Győri Fotóklub ügyvezető elnöke.

 

A tábor helyszíne

A tábornak helyet adó ökológiai oktatóközpont a Közép-Dunántúli Régió (Veszprém megye), valamint a Nyugat-Dunántúli Régió, (Győr-Moson-Sopron megye) határán, a Bakony és a Kisalföld találkozási pontján fekszik. Pápateszér község még a Kisalföld, a hozzá külterületként kapcsolódó Farkashegy már a Bakonyalja tájegységhez tartozik. A 24 fő elszállásolására, a közösségi programok és az oktató tevékenység ellátására alkalmas épület egy közel két hektáros területen erdő mellett fekszik, a telek határán ered a tíz pápateszéri ér egyike. A Fenyőfői Ősvenyves 2-4 kilométerre, a bakonyszentlászlói egykori bauxitbánya 6-8 kilométerre található. Az egykor volt 25 pápateszéri vízimalom közül több a Reflex-ház közelében található.

 

A tábor tervezett időtartama:

2008. augusztus 3-tól (vasárnap) - augusztus 9-ig (szombat) 7 napos, bentlakásos tábor.

 

Célcsoport:

A Közép-Dunántúli Régió (Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér Megye) és a Nyugat-Dunántúli Régió természetfotózás iránt érdeklődő, fotózási alapismeretekkel és kellő motiváltsággal rendelkező, 14 - 22 év közötti ifjúsága.

 

Résztvevők várható száma:

A bentlakásos tábornak helyet adó ökológiai oktatóközpont 24 fő kényelmes elszállásolására alkalmas, ennek az adottságnak megfelelően a résztvevők maximális létszáma: 20 fő + a tábor szakmai vezetésével és a kiegészítő programokat szervező, lebonyolító önkéntesekkel, összesen 24 fő.

 

Részvételi díj: 20.000 forint.

A részvételi díj összegéből 10.000 forintot legkésőbb július 30-ig kell befizetni a Reflex Környezetvédő Egyesülettől igényelhető sárga csekken, vagy átutalni a Reflex Környezetvédő Egyesület 11737007-20720786 számú számlájára. A fennmaradó 10 000 forintot a táborba érkezés napján, a helyszínen készpénzben kell befizetni.

A részvételi díjból a REFLEX tagjai (illetve a tagok gyermekei) 10 százalékos kedvezményt kapnak.

 

 

További felvilágosítás:

Nagy Péter

programvezető

REFLEX Környezetvédő Egyesület
9024 Győr, Bartók Béla utca 7.
mobil: 30/28-99-940
telefon. 96/316-192
reflexgy@enternet.hu
www.reflex.gyor.huA cikkhez csatolt dokumentumok:
a_fotostabor_programja.doc

<< Vissza