Reflexes táborajánló - 2008

Az elmúlt három évben - amióta újjáépült – számos sikeres, élménydús tábort szerveztünk a Bakony lábainál található ökológiai központunkban természetkedvelő gyerekek számára. A pápateszéri nyári táboraink évről-évre egyre nagyobb érdeklődésnek örvendenek. Az idei nyárra meghirdetett négy tábor közül három már hagyományokkal is rendelkezik (a kerékpáros, a vadász, és a természetfotós), most először azonban egy – sok tekintetben - új tábort is szeretnénk lebonyolítani, mely reményeink szerint szintén népszerű lesz a fiatalok körében. Az alábbiakban e táborokat ajánljuk minden érdeklődő figyelmébe.




Kerékpárnyeregben a bakonyi betyárok nyomában - VII. Kerékpáros Tábor

 

Nem szükséges kimagasló állóképesség és spéci kerékpár. A résztvevők megis­mer­hetik napjaink – biciklis – betyár­ja­ként csatangolva a természeti és kul­tu­rá­lis értékekben gazdag Bakony egy részét.

Helyszín: Pápateszéri Ökológiai Központ

Időpont: 2008. július 6-11.

Korosztály: 12-18 év

Részvételi díj: 19.000 Ft/fő, mely tartalmazza a szállás, az étkezés költségeit, a szakmai prog­ra­mok anya­gi és szakvezetési díjait. 10 fő felett egy szervező részére az Egyesület állja a köl­t­sé­geket. Testvéreknek 1000 Ft/fő kedvezmény. A Reflex Egyesület tagjainak 10 % ked­vezmény.

Információ: REFLEX Környezetvédő Egyesület – www.reflex.gyor.hu,

tel.: 96/316-192; reflex@c3.hu

 

 

II. Természetfotós tábor

 

Másodízben rendezzük meg természetfotós táborunkat, melybe elsősorban olyan fiatalokat várunk, akik szeretnek fotózni, szeretik a természetet, s az eddig megszerzett tudásukat bővíteni szeretnék.

A táborban - melyet, a számtalan fotótémát szolgáltató Bakonyban rendezünk – a résztvevők elsajátíthatják a természetfotózás alapjait, s megismerkedhetnek annak írott és íratlan szabályaival.

Helyszín: Pápateszér-Farkashegy, a Reflex ökológiai oktatóközpontja.

Időpont: 2008. augusztus 3 – 8.

Részvételi díj: 24.000 forint.

Célcsoport: A természetfotózás iránt érdeklődő, fotózási alapismeretekkel és kellő motiváltsággal rendelkező, 14 - 22 év közötti ifjúság.

Információ és jelentkezés: Nagy Péter, REFLEX Környezetvédő Egyesület, 9024 Győr, Bartók Béla utca 7. mobil: 30/28-99-940, telefon. 96/316-192, reflexgy@enternet.hu

 

 

Vadász - Természetismereti Tábor

 

A táborok részletes programja a jelentkezések alapján kerül összeállításra.

Helyszín: Pápateszéri Ökológiai Központ

Szervező: Vadászkamara és a Reflex

Időpont: 2008. augusztus 10-15.

Korosztály: 14-18 év

Részvételi díj: 20.000 Ft/fő, mely tartalmazza a szállás és az étkezés költségeit, a szakmai prog­ra­mok anya­gi és szakvezetési díjait.

Információ és jelentkezés: Orbán Henriknél, az Országos Magyar Vadászkamara Győr-Moson-Sopron megyei Területi Szervezetének titkáránál, a 30/239-4926-os telefonszámon, vagy a Reflex elérhetőségein.

 

 

Vízimalom – életmódtábor

 

Pápateszér határában egykor 25 vízimalom működött. Mára csak néhány maradt belőlük, s azok legtöbbje is meglehetősen rossz állapotban van. A győrújbaráti Patrióta Honismereti és Faluvédő Egyesület életmódtábor keretében szeretné feltérképezni, s számba venni e néhány megmaradt vízimalom még fellelhető értékeit.

A táborok részletes programja később kerül összeállításra.

Helyszín: Pápateszéri Ökológiai Központ

Szervező: Patrióta Honismereti és Faluvédő Egyesület (Győrújbarát)

Időpont: 2008. július 12-25.

Korosztály: 14-18 év

Részvételi díj: 40.000 Ft/fő, mely tartalmazza a szállás és az étkezés költségeit, a szakmai prog­ra­mok anya­gi és szakvezetési díjait.

Információ és jelentkezés: Nagy Péter, REFLEX Környezetvédő Egyesület, 9024 Győr, Bartók Béla utca 7. mobil: 30/28-99-940, telefon. 96/316-192, reflexgy@enternet.hu

 

Amennyiben a táborokra a közeljövőben beadandó pályázataink sikeresek lesznek, a részvételi díj összege jelentősen csökkenhet. Az elmúlt évben például a természetfotós táborra beadott pályázatunk volt sikeres, így a 7 napos tábor részvételi díja 15.000 forint volt.

A táborok részletes és végleges programja április hónapban alakul ki. A kerékpáros táborba saját bicikli, a vízimalom - természetismereti táborba saját gumicsizma, a természetfotós táborba saját  digitális fényképezőgép (a legegyszerűbb is lehet) kell. A résztvevőknek a táborba érkezés és a visszaút költségeit maguknak kell fedezni, de amennyiben vasúton (+ kerékpár) érkeznek, a csomagok szállításában segítünk. A pápateszéri REFLEX-házról és a korábbi táborokról bőséges információt, szövegeket, térképeket és képeket találtok a www.reflex.gyor.hu honlapon (a baloldalon, az Ökológiai Központ feliratra kell kattintani). 

További részletek és a jelentkezési lap az Ökológiai Központ - programok link alatt!



<< Vissza