Ökológiai fogyasztóvédelem az iskolában A kivitelező – látva a munkaterületre érkezők elszántságát és szervezettségét – nem erőltette a munkakezdést, és nem mozgósított biztonsági őröket a tiltakozók ellen. Szombat délutánmódosított közoktatási törvény (2003. évi LXI. tv.) a környezeti nevelésre és egészségnevelésre vonatkozó, új előírásokat tartalmaz. Az iskola nevelési programjának részeként el kell készíteni az iskola egészségnevelési és környezeti nevelési programját. A programok készítéséhez több forrást használhatnak, azonban az iskoláktól a környezetvédő társadalmi szervezetekhez érkező megkeresések azt igazolják, hogy az ökológiai fogyasztóvédelem témájában nem rendelkeznek elegendő segítséggel az oktatási intézmények.
Felismerve időszerűségét és fontosságát, főként a Hulladék Munkaszövetség által készített tanulmányból szerkesztett segédanyagot jelentetett meg a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata, s ajánlja az egészségügyi és környezeti nevelési programok készítőinek és megvalósítóinak figyelmébe.
Nem volt cél komplex segédanyag elkészítése, mégis bízunk abban, hogy a kiadványunk végén található gondolatébresztő vázlat is jó szolgálatot tesz a környezeti nevelési programok készítői számára.
A segédanyag nyomtatott változatához a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózatának irodáiban férhetnek hozzá korlátozott példányban, illetve letölthető innen:A cikkhez csatolt dokumentumok:
sulidoc.doc

<< Vissza