Megalakult a Rába Szövetség



A szövetség első határozatában tiltakozik a Rába megcsapolásának újabb terve ellen. Ugyanakkor várják a szakminisztérium hivatalos értesítését arról, hogy elvetették a Balaton Rábából való vízpótlásának gondolatát. Határozatban tiltakozik a Rába Szövetség azon felvetés ellen is, hogy a Fertő tó vizét folyójukból pótolják. A közgyűlés döntött arról is, hogy a vízügyi igazgatóság folyógazdálkodási mintaprogramját támogatják és abban részt vesznek.
Megállapodtak arról is, hogy a tagok közösen figyelik a pályázati kiírásokat, nagy hangsúlyt fektetve például a Nyugat-dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság kikötőépítési programjára. Kiemelt célként fogalmazódott meg a kerékpáros-turizmus beindítása a Rába védvonalát karbantartó szervezettel együttműködve. A természetvédelmi érdekeket szem előtt tartva szeretnék mind szélesebb körben megismertetni a Rába mente értékeit az ökoturizmushoz közelítve. Ehhez kapcsolódóan a közgyűlés döntött arról, hogy mindent megtesz azon lehetőségek kihasználásáért, amelyekkel egy megfelelő információs hálózatot építhetnek ki.
A közgyűlés szintén határozatban foglalt állást az elektromos halászat ellen és tiltakozik az effajta tevékenység miatt, ami a folyó élővilágát rombolja.



<< Vissza