Győr hulladékgazdálkodási tervéről



Győr város közgyűlése 2004. október 15–én jóváhagyta Győr város hat évre szóló hulladékgazdálkodási tervét. A város (és környező településeinek) tervét – a KOMSZOL Rt. megbízásából- a pécsi székhelyű ÖKO-Trade Kft. készítette kb. 13,5 millió Ft-ért.
A tervvel kapcsolatosan szakmai álláspontját három környezetvédő szervezet (Reflex + Hulladék Munkaszövetség + Zöld Erő Egyesület) közös beadványban foglalta össze.
A mintegy száztíz kritikai észrevételt és változtatási javaslatot tartalmazó anyagunkat – minthogy az előterjesztéshez nem csatolták- a közgyűlés meg sem ismerte.
Az ilyen döntés egyszerre nevetséges és szomorú.
Nevetséges, mert álláspontunk kialakítása előtt a bécsi (nem pécsi!) hulladékgazdálkodási tervek kidolgozásában részt vett szakértőkkel is konzultáltunk. Bécs és Győr a minap nagy csinnadrattával környezetvédelmi együttműködést írt alá az osztrák szakmai tapasztalatok, módszerek hatékony átvétele érdekében (ÖkoBusinessPlan). Tényleg nevetséges.
Szomorú pedig az, hogy a Győr városában 2004-ben így születnek a döntések.
A papír mindent kibír. Egyébként szerintünk ezt hívják öngólnak. Lőtte a KOMSZOL Rt. két kiválósága: Kovács Barnabás (igazgató) és Németh Zoltán (FB tag) - bevédte az önkormányzat képviselő testülete. Gratulálunk.
Sajnos nem nehéz megjósolni, hogy ennek a döntésnek is Győr város lakossága és környezeti állapota issza majd meg a levét.



<< Vissza