Környezetvédők kérése a Duna ügyében



A hágai eljárás lezárását jelentő, új, magyar-szlovák államközi szerződés kötése az államok feladata. A természeti értékeket féltő közember a Duna érdekében mást nem tehet, mint emlékeztet a probléma megoldatlanságára, és kéri, hogy a most felgyor-sult tárgyalásokat gyorsan és eredménnyel zárják le.
Az eredményt számunkra  - a hágai ítélettel és az EU normákkal összhangban – a Du-na vizének környezeti szempontokat kielégítő megosztása jelenti majd, mert a Sziget-köz kárainak mérséklése nem lehetséges a Duna vízmennyiségének jelentős növelése nélkül.
Az idő nagyon múlik. A jelen levelet jegyző civil környezetvédők kérik, hogy mielőbb szülessen meg a magyar-szlovák megállapodás a Duna ügyében – a jövő nemzedék előtt is vállalható – új szerződésről. Váljon mielőbb történelmi múlttá a bős-nagymarosi ügy, és a Duna hömpölyögjön ismét határfolyóhoz illő méltósággal a szi-getközi szakaszon.

Kelt Kecskeméten,
a Környezet- és Természetvédő Szervezetek
XVII. Országos Találkozóján

2007. március hó 16-18.
Tisztelettel:

Antal János, Babiczky Antal, Babiczkiné Kiss Gabriella, Ballainé Kovalszky Éva, Balogh Emese, Beliczay Erzsébet, Bicskei Éva, Bohus Anita, Dávid Anna, Dobi Antal, Farkas István, Farkas Má-ria, Fejes Fruzsina, Ferenczi István, Fidrich Róbert, Fodor Krisztina, Gadó György Pál, Gellért Mik-lós, Hajósy Adrienne, Halas Viktor, Harper Krista, Horváth Lajos, Hujber Zoltán, Ilosvay György, Jávor Benedek, Kalas György, Kerpely Klára, Kiszel Vilmos, Koczka István, Köszörüs Zoltán, Köszörüsné Gergely Andrea, Lukács András, Malatinszky Ákos, Mikola Klára, Mizsei Edvárd, Nagy Péter, Nagy Tamás, Németh Andrea, Ortutay Tamás, Pável Levente Miklós, Perneczky László, Prém Krisztina, Sallai R. Benedek, Sarkadi Péter, Susánszky Ferenc, Szakács László, Szilágyi László, Tömöri Balázs, Trentáné Németh Gabriella, Vásárhelyi Judit, Zsolnai Erzsébet



<< Vissza