Éghajlatvédelmi együttműködés!



FELHÍVÁS

 

Kedves Civil Barátunk!

 

Az éghajlatváltozás és annak helyi szélsőséges hatásai a jelen és a közeljövő legnagyobb kihívása az emberiségnek. A Reflex Környezetvédő Egyesület együttműködve 17 környezetvédő szervezettel közös éghajlatvédelmi programot indított, melyben azt vizsgálja, hogy a változást milyen módszerekkel lehet fékezni, megállítani.

 

Az együttműködés egyik fő célja, hogy helyi, települési, közösségi szinten az éghajlatvédelemmel kapcsolatos fejlesztések valósuljanak meg. 2007. decembertől több mint félezer önkormányzatot kerestünk meg, azt vizsgálva, hogy mennyire nyitottak az együttműködésre az éghajlatvédelem területén. A megkeresettek negyede küldte vissza a levelünkhöz kapcsolódó adatlapot, mely alapján jelenleg is zajlanak az önkormányzati interjúk.

 

Úgy gondoljuk, hogy az önkormányzatok mellett, a helyi közösségeknek, társadalmi szervezeteknek, is jelentős szerepe van, lehet a helyi – éghajlatvédelemhez is kapcsolódó – fejlesztések területén. Ezért most hozzátok fordulunk, ha szervezetek foglakozik éghajlatvédelemmel összefüggő tevékenységekkel – pl. energiahatékonyság, megújuló energiaforrások, helyi termékek, ökoturisztika, környezetkímélő közlekedés, hulladék megelőzés, komposztálás, szelektív gyűjtés, környezeti szemléletformálás –, és nyitottak vagytok az országos együttműködésre, töltsétek ki és küldjétek vissza 2008. április 30-ig a levelünkhöz mellékelt rövid adatlapot, az alábbi címre:           

Reflex Környezetvédő Egyesület

9024 Győr, Bartók Béla u. 7.

Tel: 96/316 -192 Fax: 96/310-998

Email: reflex@c3.hu

 

A megvalósult és megvalósítható helyi éghajlatvédelmi tevékenységek alapján 2009. év elején társadalmi szervezetek és önkormányzatok közreműködésével szeretnénk létrehozni az Európai Klímaszövetség magyarországi hálózatát, amely további keretet biztosíthat a hatékony együttműködésnek.

 További információ:

Reflex Környezetvédő Egyesület – 9024 Győr, Bartók B. u. 7., 96/316-192; www.reflex.gyor.hu; reflex@c3.hu

- Vági Krisztina – 30/492-1597 –  vagi_kriszti@freemail.hu

- Lajtmann Csaba – 30/232-6658 – lajtmann@freemail.hu

Részletek a közös éghajlatvédelmi együttműködésről: www.klimavedelmet.hu

Részletek az Európai Klímaszövetségről: www.climatealliance.org

 

 

                                                            Tisztelettel:

 

Győr, 2008. április 16.

                                                                                                          Lajtmann Csaba

                                                                                                          programvezető



<< Vissza