Július

Elkészült és „üzemel” a papír-újrapapír ökológiai mérlegét számoló kalkulátor honlapon elhelyezett változata. A fiatalok nyelvén, stílusában készült „A papír másik oldala” könyvtárat a Reflex Egyesület honlapján helyeztük el (www.reflex.gyor.hu/papir), ahol a látványos animáció, a hasznos információk mellett bárki kiszámolhatja az általa felhasznált papírmennyiség környezeti terhelését. Az alapadatot papír kg-ban, vagy A/4 darabszánban beírva a kalkulátor azonnal megjeleníti a papírmennyiség felhasználásával járó fakitermelést, a gyártás során felhasznált víz- és árammennyiség illetve CO2 terhelést. Ugyancsak láthatóvá válik, hogy mennyivel kevesebb a környezeti terhelést, ha ugyanezen mennyiséget újrapapírból használjuk fel. A honlapon tetszés-index számláló jelenik meg, illetve a végrehajtott web2 fejlesztés eredményeként lehetőség nyílik további megosztásra (a Facebook cache-elésére). Reményeink szerint a papír-kalkulátorunk hasznos és népszerű lesz a fiatalok körében.

A kalkulátor bárki által elérhető és népszerűsíthető az alábbi címen: www.reflex.gyor.hu/papir, Domberdő Természetvédelmi Egyesület Zalaegerszeg, Kerekerdő Alapítvány Szombathely), illetve a projekt rendezvényein.



Elkészült a nyomdában a reklám stop matricák „lépcsőházi változata”. Ezeket nem a lakások (házak) postaládaira, hanem a többlakásos lépcsőházak bejáratánál, falon kívülre szerelt közös reklámgyűjtő ládáira terveztük és nyomattuk (UV álló festékkel). A matricákon a lakók tájékoztathatják a terjesztőket, hogy az adott lépcsőházban valójában hány háztartás tart igényt címzetlen reklámküldeményre.
A matrica itt tekinthető meg.  Kérésre minden igénylőnek ingyenesen eljuttatjuk.

Kikerültek a nyomdából a regionális projektben részvevő három civil szervezetet bemutató leporellók is. A színes képekkel illusztrált, hajtogatott A/4 formátumú kiadványban a szervezetek elsődlegesen a környezeti tanácsadással kapcsolatos munkájukat, illetve az iskolákban végzett tevékenységeiket mutatják be.
A kiadványok beszerezhetők a három civil szervezet Tanácsadó Irodájában (Reflex Környezetvédő Egyesület Győr, Domberdő Természetvédelmi Egyesület Zalaegerszeg, Kerekerdő Alapítvány Szombathely), illetve a projekt rendezvényein.



<< Vissza