Információk a Dunáról és a vízlépcső-ügyről

Hajósy Adrienne  minden olyan információt összegyűjtött honlapján, amely a Dunával, illetve a vízlépcső-kérdéssel kapcsolatos. Megismerhetjük az egész ügy történetét, képet kaphatunk a Szigetközben bekövetkezett környezeti változásokról, az elvégzett monitoring munkálatokról, és megismerhetünk minden más háttér-információt. A naprakész honlap számos érdekes dokumentumot is tartalmaz, kiegészítve tékép-mellékletekkel, valamint rengeteg fényképpel. Aki tájékozott kíván lenni Duna és vízlépcső-ügyben, mindenképpen kattintson az alábbi linkre.

Tovább...

Szigetközről mindent egy helyen

Horváth Gyula János honlapját azok figyelmébe ajánljuk, akik a Szigetközről szeretnének bővebb információhoz jutni, s nem akarnak sok időt keresgélésre szánni. A honlap összeállítója egy helyre gyűjtött a tájegységről néhány számára fontos, jellegzetes dolgot, mint például az élővilág, kiemelve szűkebb kutatási területét, a lepkéket, egyedi tájértékeket,  valamint összegyűjtött újságcikkeket, publikációkat, dokumentációkat. Képekben bemutat néhány aktuális eseményt is, a teljesség igénye nélkül.

Tovább...

Szigetközi természetfotók galériái

Akik jártak már a Szigetközben, jól tudják, hogy mennyi értéket rejt. Akik nem jártak még ott, azoknak az alábbi linket ajánljuk. Horváth Gyula János természetfotói ízelítőt adnak mindabból a szépségből, amit e táj – az elszenvedett természeti károk ellenére is - képvisel. Persze mindenkinek azt ajánljuk, hogy miután a számítógép monitorján végignézte a képeket, kerekedjen fel, és járja be a vidéket, hogy személyesen is felfedezhesse a Szigetköz lenyűgöző látványosságait.

Tovább...