Mozdulj a klímáért! – Kérdések és válaszok

Szeretnénk naprakészen segíteni a kampány felmerülő kérdéseiben, cikkünk bővebb kifejtésben választ adunk az alábbi kérdésekre:
- Mi is egy zöld mérföld?
- Miből áll pontosan a kampányhét?
- Mi a kapcsolattartó pedagógus feladata?
- Milyen feladatok lesznek a kampányhéten?

Tovább...

Klímasztár 2011 – Elkészült a magyarországi díj

Sándor József Péter - „Alkotász" - közreműködésével elkészült a KlímaSztár 2011 felhívás díjának mintája. A díj fő alapanyagául - figyelembe véve a környezeti szempontokat - üveghulladék szolgált. A csillag motívum üvegrogyasztásos technológiával készült el, előlapjánlapján a felhívás feliratával, a Szövetség lógójával és népi napszimbólumokkal. A csillag talpazatául csiszolt, bontott tégla szolgál.

Tovább...

Klímasztár - Helyben az éghajlat védelméért

Felhívás önkormányzatoknak a legjobb megvalósított éghajlatvédelmi tevékenységért járó díjért.

Tovább...

Éghajlatvédelem és szociális igazságosság? - A magyar éghajlatvédelmi törvény tartalmi kérdései

Ma már nem az a kérdés, hogy lesz-e Magyarországon éghajlatvédelmi törvény, hanem hogy a szabályozás milyen logikát követ majd és mennyire lesz hatásos. Mindannyiunk érdeke, hogy a szabályozással megtaláljuk a gazdaság és a környezetvédelem közös érdekeit, illetve az éghajlatvédelmi törvény hozzájáruljon a társadalmi problémák enyhítéséhez, a szociális igazságossághoz. A törvény megszületése a környezetért tenni akaró civil társadalom egyik sikere is, hiszen a kezdeményezést eddig 194 civil szervezet támogatja.

Tovább...

A jégkocka 84 %-a maradt meg!

A Környezetvédelmi Világnapon kicsomagoltuk a győri Megyeháza előtti téren felállított, hőszigetelt jégkockát, amely 2009. április 8-tól viselte az időjárás viszontagságait. A kicsomagolási akción megjelent szépszámú nézőközönség és a sajtó munkatársai is megtapasztalhatták, hogy a jégkocka meglepően jól viselte az elmúlt két hónap szokatlanul meleg napjait is. A jégtömb az eredeti méretének alig több mint 15 %-át veszítette el, így a 84,23 %-a megmaradt, bizonyítva azt, hogy egy jó hőszigeteléssel milyen sok energiát, s pénzt lehet megtakarítani, mellesleg a kevesebb energia felhasználással az ember még a környezetet is kíméli. A Jégkocka akcióhoz tippelős játék is kapcsolódott, amely során bárki megtippelhette, hogy a jégtömb hány százaléka vészelte át az akció időtartamát, és maradt meg június 5-ig. Az alábbiakban közzétesszük játékunk eredményét, a nyertesek névsorát, valamint a nyereményeiket.

Tovább...

„Globális felmelegedés – a változás képei” - Fotó- és rövidfilm pályázat eredményhirdetése és a kapcsolódó fotókiállítás

A Reflex Környezetvédő Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat és a MEDIAWAVE Alapítvány „Globális felmelegedés – a változás képei” címmel fotó- és rövidfilm pályázatot hirdetett meg a MEDIAWAVE ’2009 fesztivál egyik fő témájához kapcsolódóan. A felhívásra több mint kétszáz fotó és tíz rövidfilm érkezett be. A meghirdetők képviselőiből felálló zsűri 45 fényképet és 5 rövidfilmet választott ki bemutatásra. A fotókiállítás egyszerre tekinthető meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat aulájában, illetve a Kazinczy utca beruházásának védőkerítésén 2009. április 17. és május 3. között. A rövidfilmek a fesztivál szakmai programjai közt kerülnek bemutatásra.

Tovább...

Az Ön tippje is számít! Fogadjon Ön is!

A győri Megyeháza előtti téren felállított hőszigetelt jégkocka 2009. április 8-tól június 5-ig, a Környezetvédelmi Világnapig viseli az időjárás viszontagságait, legyen az tűző napsütés, vagy szaggató szélvihar. A Jégkocka akcióhoz kapcsolódó fogadás során bárki megtippelheti, hogy a jégtömb hány százaléka vészeli át az akció időtartamát, és marad meg június 5-ig. A legszerencsésebb tippelő jutalma egy kerékpár a környezetkímélő közlekedéshez!

Tovább...

Jégkocka akció – újratöltve – Sajtóközlemény

Sajnos a tervezett március 25-i szigetelés jég hiányában elmaradt (talán a globális felmelegedés jele, hogy a jég csak részben fagyott meg?), így csak a szigetelés került ki az akció helyszínre. Szerdán újból megpróbáljuk! Az eseményen ezúttal is szeretettel várjuk a sajtó képviselőit! Az esemény helye és ideje: Győr, Megyeháza tér (Szent István u.) – 2009. április 8. – 9:15-10:15

Tovább...

Jégkocka akció 2009.

Tovább...

Szövetségben a helyi közösségekkel, önkormányzatokkal az éghajlat védelméért

Tovább...

|<<  |<  1  2  3  4  >|  >>|