„Plázastop” – de nem Győrben!

Győri gyorsítósáv a madaras bevásárlóközpontnak az országos piros jelzés előtt.
A Reflex Környezetvédő Egyesület sajtóközleménye
2011. november 14.

Miközben az országgyűlés a múlt héten elfogadta a „plázastop" törvényt, addig Győr városa az országos szándékkal szemben igyekszik a törvény hatálybalépéséig huszárvágtában biztosítani a város határában tervezett óriásberuházásnak a zöld jelzést.

Tovább...

Gyűrd le a belvárost! De mivel… ? Összehasonlítós verseny Győrben

Három versenyző, három jármű, három útvonal és egy cél. Ki fut be előbb a célba a reggeli zsúfolt belvárosban - néhány feladattal megfűszerezve az utat - az autós, a kerékpáros, vagy aki gyalog és tömegközlekedéssel próbálja teljesíteni a távot? - ezt a kérdést tette fel a győri Reflex Környezetvédő Egyesület, s ha már lúd legyen kövér, ki is fogjuk próbálni, méghozzá az idei Mobilitási Hét utolsó napján, szeptember 22-én. A nyugat-dunántúli futamok szervezését a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség koordinálja, a megvalósításba Győrött a Reflex Környezetvédő Egyesület, Szombathelyen a Kerekerdő Alapítvány míg Nagykanizsán a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület kapcsolódik be.

Tovább...

Nemzetközi Naptábor Ausztriában

Több mint 50 szlovák, osztrák és magyar fiatal vett részt 2011. július 25-27. között az ausztriai Eferdingben megrendezett első nemzetközi Naptáborban, melynek keretei között elkészült egy napkollektoros rendszer, mely a későbbiekben a helyi sportközpont melegvíz-ellátásában nyújt segítséget. A háromnapos program keretei közt a résztvevők játékos formában megismerkedhettek a globális környezeti problémákkal és azok lehetséges megoldásaival.

Tovább...

A JövőÉpítőTábor programja

Kedves Tagtársunk!

Korábban, a közgyűlés meghívója mellett már találkozhattál hagyományteremtő szándékkal megrendezett jövőÉPÍTŐtáborunk felhívásával. Még néhány hely van a táborban így szeretnénk még egyszer felajánlani a lehetőséget a részvételre! Kérünk, amennyiben a program felkeltette a Te vagy családtagod érdeklődést, a mellékelt adatlapot legkésőbb 2011. július 16-áig juttasd vissza az egyesület irodájába (Győr, Bartók Béla u. 7., reflex@c3.hu)

 

Tovább...

Jövő építő tábor

A Reflex Környezetvédő Egyesület „Jövő építő tábor” elnevezéssel 2011. augusztus 1-től 5-ig önkéntes tábort szervez Pápateszéren, az egyesület oktatóközpontjában. A tábor legfőbb célja a Reflex Egyesület önkéntes bázisának és önmagának fejlesztése. A közösségfejlesztő program keretében bemutatjuk a Reflex tevékenységeit, majd lehetőség nyílik az egyesület jövőjének közös továbbgondolására a játékos feladatokkal tarkított műhelymunka keretében. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Tovább...

Csernobil, Fukusima és Paks üzenete: új energiapolitikára van szükség

Napjainkban, huszonöt évvel a csernobili katasztrófa, nyolc évvel a szerencsés kimenetelű súlyos paksi üzemzavar és a hét hete bekövetkezett - ma még megjósolhatatlan következményekkel járó - fukusimai baleset után a világ sok országában újraértelmezik az energetika kérdéseit.

Tovább...

Napos napok

Mi is a NAPOS napok?

Az Európai Solar Days felvilágosító kampány, mely a napenergia hasznosítást és az elektromos energia környezettudatos hasznosítását mutatja be, 2002-ben indult el Ausztriából a „Tag der Sonne" elnevezésű rendezvénnyel. Hamarosan egy nemzetközi szintű, közös erőfeszítésé nőtte ki magát több ezer helyi szervező részvételével, köztük a napenergia berendezéseket gyártókkal, az iskolákkal és a helyi hatóságokkal. Célja egy egész Európára kiterjedő figyelemfelkeltő és szemléletformáló kampány szervezése az "intelligens" energiahasználat népszerűsítéséért.

 

Tovább...

VAMOS - Változtass!

Iskolai előadás

Elkészült a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség általános iskolák felső osztályaiban használható előadási anyaga, egy kivetíthető előadás és egy rövid előadói segédlet. Az előadáson az éghajlatváltozás ok-okozati összefüggéseit, a jelen társadalmának globális problémáit próbáljuk körbejárni a diákok számára közérthető módon. A kapcsolódó anyagok letölthetéséhez kattintson!

Változtass! (PowerPoint)
VAMOS segédlet (DOC)Mozdulj a klímáért! – Vigyázz kész rajt!

66 iskola 14 681 diákjának részvételével 2011. április 11-én indul az kampányhét, ahol a részvevő diákok a környezetkímélő utazásokért járó „zöld mérföldek" mellett minden nap egy-egy játékos feladat keretei közt ismerkednek a globális környezeti problémákkal és a lehetséges megoldásokkal. Az arányosan legtöbb zöld mérföldet összegyűjtő iskolák mellett iskolánként díjazzuk a legjobb ökológiai lábnyom rajzokat készítőket is. Az iskolák listáját lásd a bővebb cikkben.

Tovább...

Mozdulj a klímáért! Felhívás iskoláknak.

Az Európai Klímaszövetség 2002-ben indította el először a „Mozdulj a klímáért" (ZOOM-Kid on the move for Climate) kampányát, melynek célja, hogy a gyerekek „zöld mérföldeket" gyűjtsenek környezetbarát közlekedéssel, ezzel járulva hozzá a klíma védelméhez. 2011-ben a magyarországi iskoláknak is lehetősége nyílik, hogy csatlakozzanak a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség közös kampányához.

Tovább...

|<<  |<  1  2  3  4  >|  >>|