Merjünk jobban változtatni! - A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség és a Reflex Környezetvédő Egyesület véleménye a készülő Második Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégiához

A 2014 és 2020 közötti időszak európai uniós forrásainak felhasználásához kapcsolódó Partnerségi Megállapodás és az annak keretén belül tervezett Operatív Programok megalapozásához, vagy legalábbis a megalapozás megalapozásához futószalagon készülnek a szakpolitikai stratégiák, köztük a Második Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia. A véleményezésre megkapott dokumentumon sajnos látszik, hogy egyes részei sietve készültek, és ugyan több előremutató kezdeményezés is található benne, összességében várhatóan mégsem tudja majd azt a célt elérni, melyet önmaga számára megfogalmaz, miszerint a 2007-2013 közötti programtól eltérően jelen Stratégiának nem követnie kell a források felhasználását, hanem megalapozni azokat.

Tovább...

A Reflex Környezetvédő Egyesület éghajlatvédelmi szakképzést hirdet

Egyesületünk célja, hogy minél több éghajlatvédelemben jártas önkormányzati szakember legyen Magyarországon!
A Reflex Környezetvédő Egyesület 2013. július 17-én megkapta az éghajlatvédelmi szakképzési programjának akkreditációs tanúsítványát, melynek pontos elnevezése a következő:
„Éghajlatvédelmi képzés települési döntéshozók, önkormányzatok és civil szervezetek munkatársai számára"

Tovább...

Éghajlatvédelem helyben Kajárpécen, Kunszigeten, Répceszemerén és Tényőn

- Az elmúlt esztendőben Kajárpécen, Kunszigeten, Répceszemerén és Tényőn a helyi önkormányzatok, társadalmi szervezetek a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség közreműködésével kis léptékű éghajlatvédelmi fejlesztéseket valósított meg, melyek keretében:
- elültettünk több mint 500 db őshonos fát és hagyományos gyümölcsfát;
- elkészült 12 db esővízgyűjtő és hasznosító rendszer;
- elkészült 9 db közösségi komposztáló és szelektív hulladékgyűjtő rendszer;
- és helyi védettség alá került 8 db helyi természeti érték.

Tovább...

CLIPMA - éghajlatvédelmi szakképzés diplomaátadó ünnepsége Pannonhalmán

Az Európai Unió “Lifelong Learning Programme” támogatásával 4 országban, Ausztriában, Szlovéniában, Szlovákiában és a Reflex Egyesület koordinálásával hazánkban valósul meg az a program, melynek keretei között önkormányzatok szakemberei bővíthetik ismereteiket az éghajlatvédelem több területén. Május 22-én, Pannonhalmán a Szent Jakab Zarándokházban Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát úr közreműködésével adtuk át Clipma Éghajlatvédelmi szakképzésünk diplomáit.

Tovább...

CLIPMA – Elindult a szakképzés

2012. május 8-án a pannonhalmi kétnapos képzéssel elindult CLIPMA képzéssorozatunk. További információk: www.clipma.eu
A képzéssorozattal kicsit elrugaszkodtunk a pályázat keretei közül, úgy gondoltuk egy tanterem falai között, valahol egy kamarai székházban, oktatási intézményben, szigorúan tartva magunkat az iskolai órarendi hangulathoz, nem biztos, hogy sikerül magunkat tartani alapvető célkitűzéseinkhez, hogy életszerű, hasznos és kézzelfogható értékekkel, eredményekkel ismertethessük meg a jelentkezőket.

 

Tovább...

Műhelykonferencia Amazonas-menti őslakókkal

Az Amazonas-menti őslakók képviselőinek részvételével szervez műhelykonferenciát a Reflex Környezetvédő Egyesület. A klíma-igazságosságról szóló rendezvényen, melynek helyszínét a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar biztosítja, az őslakók előadásainak meghallgatása mellett az egyetem oktatóinak és a Reflex képviselőjének érdekes gondolataival is megismerkedhetnek az érdeklődők. A műhelytalálkozó részletes programja az alábbiakban olvasható.

Tovább...

CLIPMA - Éghajlatvédelmi szakképzés

A Reflex Környezetvédő Egyesület az Európai Unió "Lifelong Learning Programme" támogatásával éghajlatvédelmi képzést szervez a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség közreműködésével.
További információk: www.clipma.eu
A képzés alapjául az ausztriai Klímaszövetség (Klimabündnis Österreich) és környezeti szakképzésekben jártas és minősített "Umweltberatung" közös képzési anyaga szolgál.
Az önkormányzati szakemberek számára meghirdetett felhívás az alábbi témaköröket öleli fel: éghajlatváltozás, éghajlatvédelem, klímapolitika helyi és térségi feladatai.

Tovább...

Kisfilmek: A marha útja - Egy bolygón élünk?!

Elkészült a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség két oktató jellegű kisfilmje, animációja, melyek egyrészt a helyi termék (energia), másrészt az ökológiai lábnyom témáját mutatják be egyszerűen és érthetően. A kisfilmek ezen az oldalon elérhetők: VAMOS - ACT NOW!

Tovább...

Száz civil szervezet állt ki Ángyán államtitkár mellett a hétvégén

A hétvégén száz civil szervezet - köztük a Reflex Környezetvédő Egyesület is - csatlakozott a zöldek pénteki leveléhez, amelyben a Miniszterelnöktől kérték, hogy ne fogadja el Ángyán Józsefnek, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkárának lemondását.

Tovább...

Az energiatudatosság körülvesz - Pályázat

Szerintünk az energiatakarékosság szexi is lehet. Neked mi jut eszedbe róla? Van esetleg egy jó sztorid hozzá? Mutasd meg és pályázz a Magyar Természetvédők Szövetsége felhívására! A fődíj egy szabadon felhasználható, 100.000 Ft értékű elektronikai utalvány.

Tovább...

|<<  |<  1  2  3  4  >|  >>|