Dr. Kalas György kapta 2012-ben a Justitia Regnorum Fundamentum-díjat a jövő nemzedékek védelméért

Az egyik legrangosabb elismerésben részesült a győri Reflex Környezetvédő Egyesület munkatársa dr. Kalas György pénteken délelőtt Budapesten az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában.

Tovább...

Természetrombolás győri módra

A napokban érkezett egyesületünkhöz egy lakossági bejelentés, mely elszomorító tényeket közöl. Alább olvasható a lakossági panasz, melyben képekkel alátámasztva számol be a környezetéért aggódó győri lakos:

Tovább...

„Zöld Szemfüles” Természetismereti Vetélkedő 2012.

Az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület által immáron tízedik alkalommal kerül megrendezésre a „Zöld Szemfüles” Természetismereti vetélkedő, melyen az általános iskolák felső tagozatos tanulói mérhetik össze természetismereti és környezetvédelmi tudásukat.

Tovább...

Száz civil szervezet állt ki Ángyán államtitkár mellett a hétvégén

A hétvégén száz civil szervezet - köztük a Reflex Környezetvédő Egyesület is - csatlakozott a zöldek pénteki leveléhez, amelyben a Miniszterelnöktől kérték, hogy ne fogadja el Ángyán Józsefnek, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkárának lemondását.

Tovább...

„Plázastop” – de nem Győrben!

Győri gyorsítósáv a madaras bevásárlóközpontnak az országos piros jelzés előtt.
A Reflex Környezetvédő Egyesület sajtóközleménye
2011. november 14.

Miközben az országgyűlés a múlt héten elfogadta a „plázastop" törvényt, addig Győr városa az országos szándékkal szemben igyekszik a törvény hatálybalépéséig huszárvágtában biztosítani a város határában tervezett óriásberuházásnak a zöld jelzést.

Tovább...

Gyűrd le a belvárost! De mivel… ? Összehasonlítós verseny Győrben

Három versenyző, három jármű, három útvonal és egy cél. Ki fut be előbb a célba a reggeli zsúfolt belvárosban - néhány feladattal megfűszerezve az utat - az autós, a kerékpáros, vagy aki gyalog és tömegközlekedéssel próbálja teljesíteni a távot? - ezt a kérdést tette fel a győri Reflex Környezetvédő Egyesület, s ha már lúd legyen kövér, ki is fogjuk próbálni, méghozzá az idei Mobilitási Hét utolsó napján, szeptember 22-én. A nyugat-dunántúli futamok szervezését a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség koordinálja, a megvalósításba Győrött a Reflex Környezetvédő Egyesület, Szombathelyen a Kerekerdő Alapítvány míg Nagykanizsán a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület kapcsolódik be.

Tovább...

Csernobil, Fukusima és Paks üzenete: új energiapolitikára van szükség

Napjainkban, huszonöt évvel a csernobili katasztrófa, nyolc évvel a szerencsés kimenetelű súlyos paksi üzemzavar és a hét hete bekövetkezett - ma még megjósolhatatlan következményekkel járó - fukusimai baleset után a világ sok országában újraértelmezik az energetika kérdéseit.

Tovább...

Fellélegezhet a lakosság – ideiglenesen leállt a győri hulladékégető

A környezetvédelmi hatóság határozatban tiltotta el a Győri Hulladékégető Kft-t az átvett hulladékok kezelésétől. Az égető 2010. november 17-én leállt – a lakosság fellélegezhet kicsit. A mostani intézkedés előzményeiről és annak kapcsolódási pontjairól történeti perspektívában elmélkedünk kicsit.

Tovább...

Adatvadászat (Magaslesen a civilek…)

Tovább...

Iratminták

Tovább...

|<<  |<  1  2  3  >|  >>|