0 hulladék turné Szombathelyen

A hulladékról a boltban kell elgondolkodni

 2013. augusztus 19., Budapest / Győr - A Humusz Szövetség és tagszervezetei nyár elején indították el az év végéig tartó országos Nulla Hulladék Turnét. A turné következő állomása a szombathelyi Savaria Történelmi Karnevál, ahol 2013. augusztus 24-25. között a Reflex Környezetvédő Egyesület közreműködésével várják a hulladék csökkentése és megelőzése iránt érdeklődő lakosokat.

Tovább...

0 hulladék turné: a Reflex Őriszentpéteren

 

A hulladékról a boltban kell elgondolkodni

 

2013. augusztus 14., Budapest / Győr - A Humusz Szövetség és tagszervezetei nyár elején indították el az év végéig tartó országos Nulla Hulladék Turnét. A turné következő állomása az Őriszentpéteri Hétrétország Fesztivál, ahol 2013. augusztus 19-20. között a Reflex Környezetvédő Egyesület közreműködésével várják a hulladék csökkentése és megelőzése iránt érdeklődő lakosokat.

Tovább...

0 Hulladék Turné Szentgotthárdon

A Reflex Környezetvédő Egyesület a HUMUSZ Szövetséggel együttműködve a 0 Hulladék Turné keretében július 27-28-án  vesz részt a Szentgotthárdi Történelmi Napokon. A programról kiadott sajtóközlemény a következőkben olvasható.

Tovább...

0 hulladék turné a hatodik Győrkőc Fesztiválon

Ezúttal a Humusz Szövetséggel együttműködve, negyedik alkalommal vettünk részt Győr legnagyobb érdeklődésre számot tartó nyári rendezvényén, a GYŐRKŐC Fesztiválon. A Reflex munkatársai és önkéntesei a Győrkőcfalu Ökoházában, a Radó szigeten két napon keresztül különböző játékok és interaktív foglalkozások segítségével mutatták be, hogyan lehet 10 lépésben eljutni a 0 hulladékhoz. A legtöbb érdeklődőt a 10 lépés - Nulla Hulladék kiállítás, valamint a papírmerítés vonzotta, de a gyerekek gyakran álltak sorba az Ökomata előtt, sokan vettek részt Pozsgai Kriszta újrahasznosított anyagokat felhasználó kézműves foglalkozásán, játszottak a RE-SET Gondold újra! játékkal, próbálták ellesni a javítómester mozdulatait. Az alábbiakban a Radó sziget árnyas fái alatt július 6-án és 7-én készült fényképekből adunk közre néhányat. A képek egy részét a Reflex munkatársai készítették, többségüket a kisalfold.online bocsájtotta rendelkezésésünre.Tovább...

Dr. Kalas György kapta 2012-ben a Justitia Regnorum Fundamentum-díjat a jövő nemzedékek védelméért

Az egyik legrangosabb elismerésben részesült a győri Reflex Környezetvédő Egyesület munkatársa dr. Kalas György pénteken délelőtt Budapesten az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában.

Tovább...

Expedíciózz a háztartásodban!

A Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata országos kampányának részeként június 10-én, vasárnap 11-17 óra között az ETO Parkba várjuk azokat, akik felelősséget éreznek a negatív globális folyamatokért és életmódjukban keresik a környezettudatos megoldásokat. Az EXPEDÍCIÓZZ A HÁZTARTÁSODBAN! rendezvény célja, hogy a fogyasztás csökkentésére és a megújuló energiák használatára ösztönözzen minket. Fedezzük fel az átlag háztartásban az öko-építészeti megoldásokat, a megújuló erőforások alkalmazási lehetőségeit, a megelőzést és a takrékoságot szolgáló technikákat, eljárásokat! (Go stop, víztakarékos toalett és zuhany fejek, hulladék minimalizálás, LED világítás, stb.)
A rendezvényen egyesületünk szakértői, környezeti tanácsadói és önkéntesei várják az érdeklődőket.

Tovább...

Lakossági tanácsadás fejlesztése az Új Széchenyi Terv segítségével

A Reflex Környezetvédő Egyesület „A környezeti tanácsadás fejlesztése a Nyugat-Dunántúlon fókuszban a hulladékcsökkentés lehetőségeivel” című pályázata az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Tovább...

Napos napok

Mi is a NAPOS napok?

Az Európai Solar Days felvilágosító kampány, mely a napenergia hasznosítást és az elektromos energia környezettudatos hasznosítását mutatja be, 2002-ben indult el Ausztriából a „Tag der Sonne" elnevezésű rendezvénnyel. Hamarosan egy nemzetközi szintű, közös erőfeszítésé nőtte ki magát több ezer helyi szervező részvételével, köztük a napenergia berendezéseket gyártókkal, az iskolákkal és a helyi hatóságokkal. Célja egy egész Európára kiterjedő figyelemfelkeltő és szemléletformáló kampány szervezése az "intelligens" energiahasználat népszerűsítéséért.

 

Tovább...

Elégedettségmérő kérdőív

Elektronikusan is kitöltheti elégedettségmérő kérdőívünket ITT.Kötháló irodái

A Környezeti Tanácsadó Irodák elérhetőségeit EZEN az oldalon találja.|<<  |<  1  2  >|  >>|