4. pápateszéri természetfotós tábor

A Reflex Erdei Iskola és Ökológiai Központjában 2010. augusztus 1-7. között 4. alkalommal rendeztük meg  a Pápateszéri Természetfotós Tábort.  Az idei tábor résztvevői: Csicsics Richárd (Győr), Hartmann Réka (Réde), Környei Kamilla (Pannonhalma - Győr), Németh Gergely (Csorna - Budapest), Pálfalvi Dóra (Győr), Petrányi Bálint (Budaőrs), Pusztai Balázs (Budapest), Szabó Anikó (Öttevény) és Tátrai Attila (Budakeszi).

A  tábor szervezője   Nagy Péter (Reflex Környezetvédő Egyesület), akinek munkáját önkéntesként Lakatos Szabina egyetemi hallgató, állandó meghívott vendégként dr. Hajósy Adrienne (Reflex) segítette. Meghívott előadók, programvezetők: dr. Halbritter András biológus (Reflex) , Gyurom János madárfotós (Bakony Fotóklub), valamint Soós Mari és Czibula György (Bakonyalja Barátai Egyesület). Utóbbiak Rómer Flóris: A Bakony című könyvének hasonmás kiadását mutatták be abból az alkalomból, hogy azt a szerző 150 évvel ezelőtt, 1860-ban adta ki Győrben.

A tábort kamarakiállítás zárta, melyet augusztus 6-án, pénteken Szalczer György, Pápateszér polgármestere nyitott meg a község kultúrházában. A kiállítás augusztus hónapban látogatható.
A kiállítás képei az interneten: http://picasaweb.google.hu/105569260886127147600/4PapateszeriTermeszetfotosTaborAKiallitas#
A tábor munkáját bemutató werkfotók az interneten: http://picasaweb.google.hu/105569260886127147600/4PapateszeriTermeszetfotosTaborWerkfotok#

Tovább...

HÁZIREND

A Reflex Erdei Iskola és Ökológiai Központ házirendje a csatolt fájlban itt, kinyomtatva az épület földszintjén, a felső szintre vezető lépcső lépcső mellett balra található.

Kérem, hogy az épület első igénybe vétele előtt  a házirendet olvassák végig, a használattal kapcsolatos javaslatokat, az esetleges hiányoságokat a REEFLEX-HÁZ VENDÉGKÖNYVÉBE jegyezzék be, vagy a reflex@c3.hu címre küldjék el!

Nagy Péter

30/28-99-940

Reflex Környezetvédő Egyesület

9024 Győr, Bartók Béla út 7.

96/316-192 reflex@c3.hu www.reflex.gyor.hu

Tovább...

Tölgyfaajtó, vasrács

2010. április 17-én, szombaton végre elkészült a Reflex-ház új bejárati ajtaja. A korábbi, fenyőből készült ajtó is szép vol, de télen beegedte a hideget és szeptemberben egy betörésnek sem tudott ellenállni. Az új ajtó szép is, erős is, öt pontot zár, s télen majd az is kiderül hogyan szigetel. Az ajtót Ilkó Sándor pápateszéri asztalos készítette, a vasrácsot Farkas Lajos igazította hozzá az új kerethez.

Tovább...

Második természetismereti vetélkedő Pápateszéren

A Reflex farkashegyi ökológiai központja és erdei iskolája adott otthont a II. Pápateszéri Természetismereti Vetélkedőnek 2010.május 7-én, pénteken.
A Közös Fenntartású Körzeti Általános Iskola Pápateszér felhívására a házigazdák mellett idén két környékbeli iskola nevezett, - a pápateszéri és az ugodi iskola 2 - 2 csapattal, a pápakovácsi iskola 1 csapattal, összesen 20 felső tagozatos tanulóval vett részt a vetélkedőn. A zsűri - élén Lajtmann Józseffel, a Reflex Környezetvédő Egyesület elnökével - az első helyezett teljesítményét természetvédelmi témájú könyvekkel jutalmazta, de valamennyi résztvevő értékes kiadványcsomagot vihetett haza, benne a Reflex új térképével, amely az Észak-Bakony - Bakonyalja  gyalogos és kerékpáros túraútvonalait tartalmazza.

Első helyen az Erdei bagoly team - Váczi Ádám, Göbri Ákos, Teiszler Fanni, Pauer László - (Ugod) végzett.
A Gyöngybagoly csapat - Bóka Helga /6. o./, Róka Ádám /7. o./, Bóka Nelli /8. o./, Vizer István /8. o./ - (Pápateszér) második, a Füsti Fecskék - Piszker Zsófia, Szabó Regina, Szalai Mónika, Papp Orsolya - (Ugod) harmadik helyezést ért el.
A Fekete gólyák csapatának - Nagy Dominika /6. o./, Tóth Márk /7. o./, Nyári Károly /8. o./, Völfinger Gábor /8.o./ - (Pápateszér) idén a negyedik, a Fészekalja bandnek - Ábrahám Tibor, Bakonyi Viktor, Csia Gergely, Szántó Richárd - (Pápakovácsi) az ötödik hely jutott.

A díjakat a zsűri - Lajtmann József (Reflex Környezetvédő Egyesület), Peimli Piroska (Fertő-Hanság Nemezeti Park), Rátz Éva (Győrszentiváni Óvoda) és Léhner Ilona iskolaigazgató, a rendezvény házigazdája adták át.

A pápateszéri iskola és a Reflex 2011-ben is várja a Pápai Bakonyalja felső tagozatos általános iskolás csapatait természetismereti vetélkedőre.

Tovább...

4. Pápateszéri Természetfotós tábor

Június 30-ig lehet jelentkezni természetfotós táborunkba, amelyet a Reflex Környezetvédő Egyesület a Győri Fotóklubbal közösen, negyedik alkalommal szervez Pápateszéren. A táborba elsősorban olyan 14 - 22 év közötti fiatalokat várunk, akik szeretnek fotózni, szeretik a természetet, s a természetfotózás során eddig megszerzett tudásukat bővíteni szeretnék. A tábort a számtalan fotótémát szolgáltató Bakonyban rendezzük 2010. augusztus 1. (vasárnap) és 7. (szombat) között. Részvételi díj 22 000 forint, a REFLEX és a Győri Fotóklub tagjai (illetve a tagok gyermekei) 10 százalékos kedvezményt kapnak.

Tovább...

Fotókiállítás tábori fotókból

A Petőfi Sándor Művelődési Ház, a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Győri Fotóklub Egyesület tisztelettel meghívja Önt és kedves családját, barátait a „Rómer Flóris nyomában a Bakonyban” elnevezésű III. Pápateszéri Természetfotós Tábor kiállításának megnyitójára. A kiállításon a tábor résztvevői által készített – a Bakony szépségeit, növény és állatvilágát bemutató – természetfotók szerepelnek. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Tovább...

Természetfotós tábor - 2007

Július 31-ig még lehet jelentkezni abba a természetfotós táborba, amelyet a Reflex Környezetvédő Egyesület a Győri Fotóklubbal közösen szervez. A táborba olyan 14 és 22 év közötti fiatalokat várunk, akik szeretnek fotózni, szeretik a természetet, s a természetfotózás során eddig megszerzett tudásukat bővíteni szeretnék. A tábort, a számtalan fotótémát szolgáltató Bakonyban rendezzük, augusztus 7. és 11. között.

Tovább...

Természetismereti vetélkedő Pápateszéren

A Reflex farkashegyi ökológiai központja és erdei iskolája adott otthont az I. Pápateszéri Természetismereti Vetélkedőnek 2009.május 13-án.
A Közös Fenntartású Körzeti Általános Iskola Pápateszér márciusi felhívására a házigazdák mellett négy környékbeli iskola nevezett, végül három - a pápateszéri, az ugodi és a lovászpatonai iskola öt csapata, összesen 25 felső tagozatos tanulóval vett részt a vetélkedőn. A zsűri - élén Primusz Jószeffel, a Magasbakony Tájvédelmi Körzet vezetőjével - három csapat teljesítményét értékes környezet-és természetvédelmi témájú könyvekkel jutalmazta, de valamennyi résztvevő értékes kiadványcsomagot vihetett haza a Pápateszéri Általános Iskola, a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Balaton-Felvidéki Nemzeti Park felajánlásaként.
Első helyen a házigazda pápateszériek "Erdei Fülesbagoly" csapata végzett, tagjai: Bóka Nelli, Földing Krisztina, Róka Ádám, Vizer István, Völfinger Péter. Második az ugodi "Bükk Makk" csapat, tagjai: Novák Balázs, Novák Mónika, Piszker Zsófia, Addig Brigitta, Gödri Ákos. Harmadik az "Ugodi Sólymok", a csapat tagjai. Sziva Rajmund, Kovács Kitti, Kolonics Patra, Geiger Gréta.
A díjakat a zsűri - Német Veronika (Reflex Környezetvédő Egyesület), Peimli Piroska (Fertő-Hanság Nemezeti Park), Primusz József (Balaton-Felvidéki Nemzeti Park), Léhner Ilona iskolaigazgató, a rendezvény házigazdája, valamint Szalczer György, Pápateszér polgármestere adták át. A pápateszéri iskola és a Reflex 2010-ben is várja a Pápai Bakonyalja felső tagozatos általános iskolás csapatait természetismereti vetélkedőre.

Tovább...

Rómer Flóris nyomában a Bakonyban - 3. Pápateszéri Természetfotós Tábor

Jelentkezés és bővebb információ: Nagy Péter programvezető, REFLEX Környezetvédő Egyesület 9024 Győr, Bartók Béla utca 7. mobil: 30/28-99-940, telefon: 96/329-792> fax: 96/524-500 reflexgy@c3.hu
www.reflex.gyor.hu

Tovább...

Napfiúk, szélleányok - szentlászlói óvodások a Reflex-házban

A Bakonyszentlászlói Óvoda 2009 november 18-án erdei óvodai foglalkozáson vett részt a pápateszéri Reflex-házban. Téma az alternatív energiák megismerése, (nap- és szélenergia), a papír újrahasznosítása (papírtégla, papírsüti készítése), a kemence és a komposztáló megtekintése, séta a tíz pápateszéri ér egyikénél, a Váncz-ér, vagy Körtvély patak forrásánal. Az erdei óvodai foglakozást Nagy Péter, Németh Veronika, Szűcs Gábor és Vági Krisztina szervezték és vezették.
A szentlászlói óvodások látogatásáról készült, feliratos  képek itt láthatók:
Tovább...

|<<  |<  1  2  3  4  5  >|  >>|