5. Pápateszéri Természetfotós Tábor

2011. augusztus 14-20. között ötödik alkalommal rendezzük meg természetfotós táborunkat Pápateszéren, a Farkashegy 16. szám alatt található Reflex Ökológiai Központ és Erdei Iskolában.
A tábor szakmai vezetője Szabó Béla fotóművész, a szervezésért Nagy Péter felel.
Jelentkezés és bővebb felvilágosítás személyesen a Reflex Környezetvédő Egyesület irodájában Nagy Péternél (9024 Győr, Bartók Béla út 7.), vagy a következő előrhetőségeken: reflex@c3.hu, 96/316-192, 30/28-99-940

Tovább...

Jövő építő tábor

A Reflex Környezetvédő Egyesület „Jövő építő tábor” elnevezéssel 2011. augusztus 1-től 5-ig önkéntes tábort szervez Pápateszéren, az egyesület oktatóközpontjában. A tábor legfőbb célja a Reflex Egyesület önkéntes bázisának és önmagának fejlesztése. A közösségfejlesztő program keretében bemutatjuk a Reflex tevékenységeit, majd lehetőség nyílik az egyesület jövőjének közös továbbgondolására a játékos feladatokkal tarkított műhelymunka keretében. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Tovább...

3. Pápateszéri Természetismereti Vetélkedő

A Reflex Erdei Iskola és Ökológiai Központban 2011. május 13-án harmadik alkalommal találkoztak a környékbeli általános iskolák felső tagozatos csapatai, hogy részt vegyenek a Pápateszéri Közös Fenntartású Körzeti Általános Iskola szervezésében a Madarak és Fák Napja alkalmából rendezett Természetismereti Vetélkedőn. A házigazdák és az ugodiak 2-2 csapattal, a lovászpatonai Bánki Donáth Általánis Iskola és a pápai Gyurácz Ferenc Evangélikus Általános Iskola 1-1 csapattal érkezett, így összesen 6 négyfős csapat vetélkedett egymással. A legeredményesebb az idei évben az Ugodi Általános Művelődési Központ "GÓLYATÖCS" csapata - Szabó Dani, Gábriel Klaudia, Göchi Ákos, Weiland Máté, felkészítő tanár Polgár Mónika.
A második helyezett "BAGOLY TEAM" - Teiszler Fanni, Váczi Ádám, Polgár Panna, Papp Orsolya Beush, felkészítő tanár Polgár Mónika - ugyancsak Ugodról érkezett.
A házigazdák "NAGYKÓCSAG" csapatának - Tóth Márk, Nagy Dominika, Bóka Helga, Tóth Richárd, felkészítő tanár Horváthné Bögi Erzsébet - idén be kellett érnie a dobogós harmadik hellyel.
Az első, második és harmadik helyezett csapatok a Reflex Környezetvédő Egyesület által fölajánlott, természetismereti szakkönyvekből, kiadványokból és Reflex pólókból összeálított csomagot, a dobogós helyezést elért csapatok felkészítő tanárai szakkönyvet, illetve kiedványcsomagot vehettek át Léhner Ilona iskolaigazgatótól, a vetélkedő levezető házigzdájától és dr. Halbritter András zsűrielnöktől. 

Tovább...

Rómer Flóris nyomában a Bakonyban - a 4. Pápateszéri Természetfotós Tábor kiállítása, megnyitó

A Reflex Környezetvédő Egyesület 4. Pápateszéri Természetfotós Táborának kiállítása 2011. április 4-én nyílik Győrben, a Petőfi Művelődési Házban.

Tovább...

A Reflex-ház története: A kezdetek

A Pápateszér, Farkashegy 16. sz. alatti 901-902 helyrajzi számú összefüggő, mintegy 1,6 ha területet 1991-ben vásárolta meg az egyesület gyermektáborok bázisául. A megvásárolt területen eredetileg egy zsúpfedeles parasztház állt, de meglehetősen rossz statikai állapota miatt le kellett bontani. A győri Hild József Építőipari Szakközépiskolával kötött együttműködési szerződés alapján, 1992 nyarán kezdődött meg a központi táborépület építése, a tanulók (nyári gyakorlat) és az egyesület aktivistáinak munkájával táborszerű körülmények között.

Tovább...

A Reflex-ház története: Az újjáépítés

A romeltakarítással párhuzamosan egyesületünk egy tervezési jogosultsággal rendelkező tagja elkészítette az új épület engedélyezési tervdokumentációját, továbbá elkészült a költségvetés is, amely akkori árakon 6-7 millió forinttal számolt. Az építésügyi hatóság határozatában 1997. augusztus 21-én engedélyezte az építkezést. Ezzel egy időben indult meg a forráskeresés is. Az egyesület saját erején (elsősorban társadalmi munka) kívül csak támogatásokra, illetve pályázati lehetőségekre számíthatott. Így a tervezett bekerülési összeg egy részét sikerült pályázati úton, illetve támogatás formájában beszerezni.

Tovább...

A Reflex-ház története: A befejező munkálatok

Az épület befejezése bizonytalanná vált. Amellett, hogy tovább folytattuk a forráskeresést, felmerült az értékesítés gondolata is. Aztán 2004-ben a Soros Alapítványhoz benyújtott pályázatunk végre sikerre vezetett, s így újabb pénzügyi forrásokhoz jutottunk. Ennek segítségével hosszú kényszerű szünet után folytathattuk az elkezdett munkálatokat, és lehetőségünk nyílt a szükséges befejező munkák elvégzésére.

Tovább...

A Reflex-ház belülről

A Reflex Ökológiai Központ és Erdei Iskola épülete mintegy 190 négyzetméter alapterületű. A most következő leírásban megpróbáljuk részletesen bemutatni az épületet belülről. A szemléletesség kedvéért közzé tesszük itt az épületbelsőről, az egyes helyiségekről készült fotókat, valamint egy méretarányos alaprajzot is.
Az épület alaprajza jól mutatja az egyes helyiségek, így a szobák, és azon belül az ágyak elhelyezkedését.

 

Tovább...

A külső tér bemutatása

A Reflex Erdei Iskola és Ökológiai Központhoz 16000 négyzetméter nagyságú terület tartozik. Ennek egy része folyamatosan kaszált, gondozott, további fejlesztését már tervbe vettük. Az alábbiakban fényképek segítségével mutatjuk be a terület adottságait. A fákkal, bokrokkal szegélyezett tágas füves tér ezernyi lehetőséget kínál a kikapcsolódásra. Tökéletes hely arra, hogy az idelátogató kipihenhesse a rohanó városi hétköznapokat.

Tovább...

Helyi információk

Az oktatóközpontunk lakói számára fontos lehet tudni a településen működő különféle szolgáltatások elérhetőségeit, az üzletek nyitvatartási idejét, valamint azok fellelhetőségét a faluban. Ennek érdekében tesszük itt közzé az ezekre vonatkozó legfontosabb információkat, valamint egy tájékoztató térképet.

Tovább...

|<<  |<  1  2  3  4  5  >|  >>|