Az Egészséges Életmódért Egyesület pápateszéri fotótábora

A Reflex Erdei Iskola és Ökológiai Központ adott helyet az Egészséges Életmódért Egyesület első pápateszéri fotótáborának 2012 július első hetében. A tábort Laposa Tibor vezette, a Reflex részéről Nagy Péter volt a házigazda.
A résztvevők felvételeiből összeállított válogatás itt, a tábor életéről készült képek - filmes szakzsargonban fogalmazva -  werkfotók itt láthatók.
Az Egészséges Életmódért Egyesület második pápateszéri fotótáborát - Laposa Tibor vezetésével - idén is július első hetében rendezi a Reflex Erdei Iskola és Ökológiai Központban.
Az alábbiakban közreadünk néhány felvételt a 2012-es nyári tábor életéből.

Tovább...

Téli fotóstábor Pápateszéren

 

2011 november 17-19. között hagyományteremtő szándékkal szerveztek fotóstábort a NYME Apáczai Csere János Kar halgató Laposa Tibor tanár vezetésével.

Az alábbi írás és az Apáczai Hírújságban jelent meg.

Tovább...

6. Pápateszéri Természetfotós Tábor (2012. augusztus 5-11)

A táborba elsősorban 13-23 év közötti fiatalokat várunk, de az életkortól való eltérés nem kizáró ok.
Időpont: 2012. augusztus 5-11.
Helyszín: Reflex Ökológiai Központ és Erdei Iskola (Pápateszér, Farkashegy 16.)
Részvételi díj: 24.000 forint (befizetés két részeletben).* Reflex tagoknak 10 % kedvezmény.

Tovább...

Bringás Barangolás a Bakonyban – XI. Reflex Kerékpáros Tábor

Idén tizenegyedik alkalommal pattanhatnak nyeregbe azok a fiatalok, akik jelentkeznek a „Bringás barangolás a Bakonyban” címmel szerveződő táborunkba. Akik szeretnek kerékpározni, és nem riadnak vissza egy-egy nehezebb biciklis túrától sem, megismerkedhetnek hazánk egyik legszebb, legvadregényesebb tájának, a Bakonynak a természeti, és épített értékeivel. A tábor hét napos időtartama alatt a Reflex pápateszéri oktatóközpontjából csillagtúra-szerűen indulunk el minden nap más irányba, hogy újabb és újabb látnivalókat fedezzünk fel. A táborba a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével lehet jelentkezni 2012. június 30-ig.

 

 

Tovább...

4. Pápateszéri Természet- és Környezetismereti Vetélkedő

A Reflex Erdei Iskola és Ökológiai Központban 2012. május 11-én negyedik alkalommal találkoztak a környékbeli általános iskolák felső tagozatos csapatai, hogy részt vegyenek a Pápateszéri Közös Fenntartású Körzeti Általános Iskola szervezésében a Madarak és Fák Napja alkalmából rendezett természet- és környezetismereti vetélkedőn. A Veszprém megyei iskolák mellett idén a szomszédos Bakonyszentlászlóról is beneveztek, így a vetélkedő már Győr-Moson-Sopron megyére is kiterjedt. A házigazdák 3 csapata mellett Ugodról és Lovászpatonáról 2-2,  Bakonyszentlászlóról, Mezőlakról, Pápáról és Vaszarróll 1-1 csapat érkezett, így összesen 11 négyfős csoport vetélkedett egymással. A legeredményesebb az idei évben a Mezőlaki Általános Művelődési Központ CSODABOGARAK  csapata - Csuti Barbara 5. osztályos, Móricz Sarolt Katinka 6. osztályos, Móricz Márta Mikolt és Rédei Enikó 8. osztályos tanuló. A TURUL csapata második, a bakonyszentlászlói TERMÉSZETJÁROK csapat harmadik lett. A házigazda pápateszériek  egyik csapata, a VÁNCZ-ÉR  éppen csak hogy leszorulva a dobogóról, a negyedik helyen végzett.

Tovább...

Az 5. Pápateszéri Természetfotós Tábor kiállítása a Petőfiben

Április 19-ig látható az 5. Pápateszéri Természetfotós Tábor résztvevőinek munkáiból összeálltott kiállítás Győrben, a Petői Sándor Művelődési Házban. Megnyitó: 2012. március 20-án, kedden 17 órakor. Köszöntőt mond Lajtmann József, a Reflex elnöke és Nagy Péter programvezető, a tábor szervezője. A kiállítást Szabó Béla fotóművész, a tábor szakmai vezetője nyitja meg. Kiállítók: Járosi Márton, Kalas Benjámin, Nagy Martina, Németh Gergely, Pálfalvy Dóra, Petrányi Bálint, Pusztai Balázs, Szabó Anikó, Tátrai Attila, Tóth Lóránt, Vedres Máté. A 6. Pápateszéri Természetfotós Tábor idén augusztus 5-én kezdődik és 11-ig tart. Jelentkezni a Reflex Környezetvédő Egyesület irodájában (9024 Győr, Bartók Béla út 7.) Nagy Péternél személyesen, drótpostán a reflex@c3.hu címen, vagy a 96/350-716-os és a 30/28-99-940-es telefonon lehet.

Tovább...

Fotókiállítás a nyári tábor képeiből

„Rómer Flóris nyomában a Bakonyban” címmel nyílik fotóstárlat az 5. Pápateszéri Természetfotós Tábor (2011. augusztus 14 - 20.) anyagából a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban. A tábor programvezetője Nagy Péter, a Reflex Környezetvédő Egyesület munkatársa, szakmai vezetője Szabó Béla fotóművész volt. A kiállítást Szabó Béla nyitja meg december 13-án, 10.30 órakor a Kazinczy Gimnázium kiállítótermében (cím: 9021 Győr, Eötvös tér 1.) Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Tovább...

Természetfotós tábor a Bakonyban

A Reflex Környezetvédő Egyesület a Bakonyban, a farkas-hegyi Reflex-házban tartotta hagyományos Pápateszéri Természetfotós Táborát, Nagy Péter táborvezető és Szabó Béla fotóművész vezetésével. A fiatalok a Bakony legszebb vidékeit bejárva ismerkedtek a természetfotózás rejtelmeivel. Befejezésként a pápateszéri Művelődési Házban kiállítást rendeztek a táborozás legjobban sikerült képeiből. A kiállítók: Járosi Márton, Kalas Benjámin, Nagy Martina, Németh Gergely, Pálfalvi Dóra, Petrányi Bálint, Pusztai Balázs, Szabó Anikó, Tátrai Attila, Tóth Lóránt és Vedres Máté. A kiállítást augusztus 19-én 18 órakor Lehner Ilona iskolaigazgató, önkormányzati képviselő nyitotta meg. A képek szeptember végéig tekinthetők meg a Pápateszéri Körzeti Általános Iskolában.

Tovább...

A kerékpáros tábor programterve

Szép számmal jöttek a jelentkezések az idei nyáron tizedik alkalommal megrendezésre kerülő kerékpáros táborunkba. A résztvevő gyerekeknek ezúttal is sok izgalmas, látnivalókban bővelkedő kerékpáros túrát szervezünk, ügyelve arra, hogy az útvonalak azok számára se legyenek unalmasak, akik már nem először táboroznak velünk. Az alábbiakban közzé tesszük táborunk tervezett, részletes programját. Az abban leírt túraútvonalakat ajánljuk minden - a Bakonyban túrázó - kerékpárosnak.

Tovább...

A JövőÉpítőTábor programja

Kedves Tagtársunk!

Korábban, a közgyűlés meghívója mellett már találkozhattál hagyományteremtő szándékkal megrendezett jövőÉPÍTŐtáborunk felhívásával. Még néhány hely van a táborban így szeretnénk még egyszer felajánlani a lehetőséget a részvételre! Kérünk, amennyiben a program felkeltette a Te vagy családtagod érdeklődést, a mellékelt adatlapot legkésőbb 2011. július 16-áig juttasd vissza az egyesület irodájába (Győr, Bartók Béla u. 7., reflex@c3.hu)

 

Tovább...

|<<  |<  1  2  3  4  5  >|  >>|