Nyári táboraink

2013 nyarán négy tábort szervezünk Pápateszér Farkashegyen, a Reflex Ökológiai Központ és Erdei Iskolában.
- július 7 - 13: Farkashegyi barangolások... (a Reflex Környezetvédő Egyesület bakonyi természetbúvár tábora). Táborvezető: dr. Halbritter András biológus. A táborba 10-16 év közötti fiatalokat várunk.
- július 21-27: XII. Reflex Kerékpáros Tábor (Bringás barangolás a Bakonyban). Táborvezető: Németh Veronika és Horváth Ferenc. A táborba 12-18 év közötti fiatalokat várunk.
- augusztus 5-11: 7. Pápateszéri Természetfotós Tábor (Rómer Flóris nyomában a Bakonyban). Táborvezető: Nagy Péter és Szabó Béla. A táborba elsősorban 13-23 év közötti fiatalokat várunk, de az életkortól való eltérés nem kizáró ok.
- augusztus 11-17: Vízimalmos tábor (25 pápateszéri vízimalom). Táborveztő: Nagy Péter. A táborba elsősorban 14-24 év közötti fiatalokat várunk, de az életkortól való eltérés nem kizáró ok.

A táborok részvételi díja: 24 000 forint (Reflex tagoknak, ill. a tagok gyermekeinek 10 % kedvezmény)
Jelentkezés személyesen a Reflex Környezetvédő Egyesület irodájában (9024 Győr, Bartók Béla út 7.),  telefonon (96/316-192, 30/28-99-940), vagy drótpostán reflexegyesulet@gmail.com
A jelentkezési díj 1. részletét az alábbi számlára kell utalni: 11737007-20206734 (Reflex Környezetvédő Egyesület)

Tovább...

Reflex kiállítás Székesfehérváron

A székesfehérvári Szabad Művelődés Házában június 16-ig látható a Reflex Környezetvédő Egyesület 6. Pápateszéri Természetfotós Táborának kiállítása. A Reflex első fehérvári kiállításának pénteki (május 24.) megnyitójára Szabó Béla fotóművészt, táborunk szakmai vezetőjét, valamint környezetvédő harcostársunkat, Varga Gábort, a GAJA Környezetvédő Egyesület alapító elnökét kértük fel. Örömmel állapítottuk meg, hogy fehérvári barátaink szívesen látják városukban a Reflex kiállítását. A tábor székesfehérvári résztvevői - Friedreich Lilla és Májer Flóra - szüleiket és barátaik is elhívták a megnyitóra, de a fehérvári érdeklődők mellett Budapestről és Budaőrsről is eljött szüleivel természetfotós táborunk két visszatérő törzstagja, Petrányi Bálint és Tátrai Attila. A kiállításnak helyet adó művelődési ház igazgatónője, Kiss Dorottya házigazdaként azzal zárta a jó hangulatú és részleteiben is színvonalas megnyitót, hogy 2014-re meghívta a székesfehérvári Szabad Művelődés Házába a Reflex idei, 7. Pápateszéri Természetfotós Táborának kiállítását.

Az alábbiakban a kiállítás megnyitóján készült képek láthatók.

Tovább...

A Reflex Ökológiai Központ és Erdei Iskola szállás- és egyéb szolgáltartási díjai (2013)

Reflex Ökológiai Központ és Erdei Iskola
- Pápateszér, Farkashegy 16.

alapdíjak

szállásdíj

Nyári időszak

május 1.- október 31.

Téli időszak

november 1. - április 30.

felnőtt (hétvége, péntek-vasárnap)

1.800.- Ft/fő/éj

2.200.- Ft/fő/éj

tanuló (hétvége, péntek-vasárnap)

1.400.- Ft/fő/éj

1.800.- Ft/fő/éj

felnőtt (hétköznap, hétfő-csütörtök)

1.400.- Ft/fő/éj

1.800.- Ft/fő/éj

tanuló (hétköznap, hétfő-csütörtök)

1.000.- Ft/fő/éj

1.400.- Ft/fő/éj

kisgyerek 6 év alatt

0.- Ft/fő/éj

0.- Ft/fő/éj

kísérő tanár (10 fős csoport után)

0.- Ft/fő/éj

0.- Ft/fő/éj

kedvezmények

szállásdíj

Nyári időszak

május 1.- október 31.

Téli időszak

november 1. - április 30.

Reflex tag1

0.- Ft/fő/2 éj/év

0.- Ft/fő/2 éj/év

Reflex alkalmazott2

0.- Ft/fő/3 éj/év

0.- Ft/fő/3 éj/év

táborlakó felnőtt, diák

pályázattól függő

pályázattól függő

képzések, tréningek

pályázattól függő

pályázattól függő

önkéntes munkás

0.- Ft/fő/éj

0.- Ft/fő/év

 

további díjak

táborhely

400.- Ft/fő/éj

rendezvény

600.- Ft/fő/nappal

kerékpár bérlése

400.- Ft/nap

ágynemű használata

300.- Ft/lepedő+huzatok

 

1A Reflex Környezetvédő Egyesület tagjai a nyári és a téli időszakban 2 – 2 éjszakát ingyenesen tölthetnek el Pápateszéren.

2A Reflex Környezetvédő Egyesület alkalmazottja a nyári és a téli időszakban 3 – 3 éjszakát ingyenesen tölthetnek el Pápateszéren.

Tovább...

A 6. Pápateszéri Természetfotós Tábor kiállítása

Március 30-ig látható a győri Petőfi Sándor Művelődési Házban egyesületünk 6. pápateszéri természetfotós táborának kiállítása. A kamarakiállítást március 4-én, pénteken számos érdeklődő jelenlétében Horváth Ferenc a Reflex elnöke, Szabó Béla a természetfotós tábor szakmai vezetője és Nagy Péter a tábor szervezője és ötletgazdája nyitották meg.
 
Kiállítók: Friedreich Lilla, Ludvig Attila, Majer Flóra, Nagy Zsófia, Novák Edina, Pálvalvi Dóra, Petrányi Bálint, Pukhammer Ramóna, Szabó Anikó, Szabó Béla Szakács Ervin, Szente Szimonetta, Tátrai Attila.
A megnyitóhoz kapcsolódóan a művelődési ház színháztermében levetítették Szabó Anikó zenés diaporáma összeálítását, amely a kiállított képek készítésének körülményeit (werkfotók), illetve a táborban készült további felvételeket mutatja be. Az összeállítás letölthető innen. A kiállítás megnyitóján készült képek itt láthatók. A megnyitón elhangzott beszédek itt hallhatók.

Tovább...

Bringás Barangolás a Bakonyban – XII. Reflex Kerékpáros Tábor

Idén tizenkettedik alkalommal szállhatnak nyeregbe azok a fiatalok, akik jelentkeznek a Bringás barangolás a Bakonyban címmel szerveződő táborunkba. Akik szeretnek kerékpározni, és nem riadnak vissza egy-egy nehezebb biciklis túrától sem, megismerkedhetnek hazánk egyik legszebb, legvadregényesebb tájának, a Bakonynak a természeti, és épített értékeivel. A tábor hét napos időtartama alatt a Reflex pápateszéri oktatóközpontjából csillagtúra-szerűen, minden nap más irányba elindulva újabb és újabb látnivalókat fedezünk fel. A táborba a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével lehet jelentkezni 2013. június 30-ig.

Tovább...

A Reflex Környezetvédő Egyesület 7. Pápateszéri Természetfotós Tábora

A táborba elsősorban 13-23 év közötti fiatalokat várunk, de az életkortól való eltérés nem kizáró ok.
Időpont: 2013. augusztus 5-11.
Helyszín: Reflex Ökológiai Központ és Erdei Iskola (Pápateszér, Farkashegy 16.)
Részvételi díj: 24.000 forint (befizetés két részeletben).* Reflex tagoknak 10 % kedvezmény.

Tovább...

Favágás a Farkashegyen

November 9-én, egy pénteki napon fagyűjtésre, vágásra, fűrészelésre, hasogatásra és beordásra gyűltünk össze a Reflex Pápateszér farkashegyi házában. A győri csapat tagjai (Reflex munkatársak és önkéntesek) reggel fél nyolckor a  Bartók Béla út 7. szám alatti irodában találkoztak. A helyszínen (Reflex Ökológiai Központ és Erdei Iskola, Pápateszér, Farkashegy 16.) már vártak benünket a pápateszéri iskola 7-8-as diákjai Léhner Ilona iskolaigazgató, valamint a pápateszéri önkormányzat közmunkásai Szalczer György polgármester vezetésével. Egy pápateszéri barátunk, Milinszki Jenő szakavatott irányításával mintegy 6-8 köbméternyi jó akácfát vágtunk ki, fűrészeltünk össze és hordtunk be a fáskamrába. A Reflex-ház téli tüzelőjének jó részét - most először - a saját erdőnkből termeltük ki. A jól sikerült novemberi önkéntes akciónkról készült képek itt láthatók:         

Tovább...

Irány Pápateszér!

A Lélekmentő Egyesület családbarát hétvégére vár minden érdeklődőt Pápateszérre, a farkashegyi oktatóközpontunkba 2012. november 23-tól 25-ig. A jelszó: Semmi „spiri”. Na jó! Talán egy kicsi! A részletes program, illetve a legfőbb tudnivalók a rendezvénnyel kapcsolatban az alábbiakban olvasható.

Tovább...

Képek Pápateszérről

A pápateszéri Reflex-házban és környékén az elmúlt években készített felvételek.

Tovább...

A Marcal vízgyűjtője

A Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld forrás pályázati programjának keretében Lajtmann József tartott előadást a NYME Apáczai Csere János Kar harmadéves, tanító szakos hallgatóinak, akik dr. Halbritter András vezetésével háromnapos terepi gyarkorlaton vettek részt a Reflex Környezetvédő Egyesület pápateszéri oktatóközpontjában.
Tovább...

|<<  |<  1  2  3  4  5  >|  >>|