A 25 éves Reflex találkozó

Egyesületünk a közelmúltban ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját. Ez alkalomból az ország minden tájáról érkeztek látogatók, barátok, ismerősök, hogy Pápateszéren, egyesületünk ökológiai központjában közösen emlékezzünk a legjobb pillanatokra. Míg a bográcsban rotyogott a szarvas ragu, addig kivetítőn elevenítettük fel a 25 év történéseit és a jelenlévők egy-egy rövid történettel emlékeztek meg Reflexes élményeikről.

Tovább...

Huszonöt éves a Reflex

A Reflex Környezetvédő Egyesület 2012. március 11-én ünnepelte megalapításának 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból foglalta össze röviden - a teljességre való törekvés igénye nélkül - az egyesület elnöke, Lajtmann József a Reflex első 25 évének történéseit, eredményeit az alábbi írásban.

Tovább...

REFLEX Környezetvédő Egyesület

"1987-ben alapították. Székhelye Győr. Alapító tagjai közül többen a hivata-los környezetvédelmi hatóságnál, a helyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóságnál szereztek tapasztalatokat. A legerősebb vidéki szervezet az országban. Az egyesület tevékenysége főleg a légszennyezés, a közlekedés, kommunális hulladék, környezet-politikai szabályozás és ifjúsági környezeti nevelés témakörére koncentrálódik. Szervezeti felépítésére jellemző, hogy több mint 40 jogi személy is a tagja. Az egyesület élénk nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik és több hosszú távú programban is részt vesz, mint amilyen a Dunai Nemzetközi Park. Kitüntetések: Kaskelot-díj, Pro Natura díj." (Környezetvédelmi lexikon - Akadémia Kiadó)

Tovább...

Munkacsoportok

A szakmai tevékenységünket az alábbi munkacsoportokban végezzük: Környezeti Tanácsadó Iroda, Energia Iroda, Hulladékos Munkacsoport, Természetvédelmi Munkacsoport, Jogi és Fogyasztóvédelmi Iroda, Területfejlesztési Munkacsoport, Zajvédelmi Munkacsoport, Bringa Brigád, Környezeti Nevelési Munkacsoport. A továbbiakat elolvasva az egyes munkacsoportok tevékenységéről szerezhet részletesebb információkat.

 

 

 

 

 

Tovább...

Munkatársaink

A Reflex Környezetvédő Egyesületnek jelenleg nyolc alkalmazottja van, melyek az alábbi szakterületeket képviselik: ökológia, jog, fogyasztóvédelem, közigazgatás, közlekedés, biológia, természetvédelem, oktatás, építészet, közgazdaság, településfejlesztés, energia, vízgazdálkodás. Az alábbiakban a Reflex munkatársairól olvashat rövid ismertetőt, melyeket a részletes szakmai életrajzokkal is kiegészítettünk. 

 

 

 

 

Tovább...

Külsős szakembereink

A legtöbb szakmai programunk eredményes és magas szakmai színvonalú végrehajtásához szükség van arra, hogy külsős szakembereket is bevonjunk. A Reflex Környezetvédő Egyesület működése során kiváló kapcsolatokat épített ki a különböző területeken dolgozó szakemberekkel, akikkel a mai napig is szoros együttműködésben áll. A következőkben őket mutatjuk be.

Tovább...

A Reflex együttműködő partnerei

A Reflex Környezetvédő Egyesület megalakulása óta számtalan szervezettel működött együtt programjainak megvalósítása érdekében. Itt csak a legfontosabbakat soroljuk fel közülük, amelyekkel az elmúlt pár évben szerződéses, partneri viszonyban álltunk. Természetesen nem szerepelnek a felsorolásban azok az alap- és középfokú oktatási intézmények, amelyekkel - elsősorban a környezeti nevelés terén - az évek során kiváló szakmai kapcsolatot alakítottunk ki.

Tovább...

A Reflex támogatói

Egyesületünk a programok lebonyolításához és működési költségeinek fedezésére elsősorban állami alapokból, illetve külföldi forrásokból pályázatok útján szerzi a pénzt. Az alábbiakban felsorolásszerűen tesszük közzé azon hazai és nemzetközi szervezetek, intézmények nevét, melyek a Reflex Környezetvédő Egyesületet a közel 20 éves fennállása alatt pénzügyi támogatásban részesítették. Legfőbb támogatóink mellett köszönetet mondunk azoknak a magánszemélyeknek is, akik névvel, vagy név nélkül kisebb-nagyobb felajánlásaikkal támogatták a Reflex Egyesületet.

Tovább...

Önkénteseink

Mindig is örömmel fogadtuk, ha új emberek csatlakoztak egyesületünkhöz, hiszen minden új ember új ötleteket, friss lelkesedést hoz az életünkbe. Jelenleg is több, nagyon aktív önkéntesünk van, akik szabadidejüket sem sajnálva részt vesznek egyesületünk programjainak kidolgozásában és megvalósításában.

Tovább...