Kisfilmek: A marha útja - Egy bolygón élünk?!

Elkészült a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség két oktató jellegű kisfilmje, animációja, melyek egyrészt a helyi termék (energia), másrészt az ökológiai lábnyom témáját mutatják be egyszerűen és érthetően. A kisfilmek ezen az oldalon elérhetők: VAMOS - ACT NOW!

Tovább...

„Plázastop” – de nem Győrben!

Győri gyorsítósáv a madaras bevásárlóközpontnak az országos piros jelzés előtt.
A Reflex Környezetvédő Egyesület sajtóközleménye
2011. november 14.

Miközben az országgyűlés a múlt héten elfogadta a „plázastop" törvényt, addig Győr városa az országos szándékkal szemben igyekszik a törvény hatálybalépéséig huszárvágtában biztosítani a város határában tervezett óriásberuházásnak a zöld jelzést.

Tovább...

Tudatos Vásárló Fesztivál

A Reflex Környezetvédő Egyesület a Tudatos Vásárlók Egyesületének partnerszervezeteként „Tudatos Vásárló Fesztivál” címmel nagyszabású eseményt szervez 2011. szeptember 4-én, vasárnap, melyre szeretettel várunk minden érdeklődőt. Az egésznapos fesztivál egy család minden tagja számára kellően érdekes programot nyújt. Célunk, hogy lehetőséget nyújtsunk a látogatóknak arra, hogy megismerjék a környékbeli élelmiszertermelőket, személyes kapcsolatot alakítsanak ki velük, megkóstolják azok termékeit, ezáltal érdekessé, vonzóvá tenni a helyi termék vásárlását, a piacra járást – előnyben részesíteni a feldolgozatlan (bio)élelmiszereket.
A fesztiválon készült felvételek és a rendezvény sajtója a következő oldalon.

Tovább...

E-számok a McDonald's menüben

Tovább...

Új szabályozás az élelmiszerekkel kapcsolatos, tápanyag-összetételére és egészségre vonatkozó állításokról

Tovább...

Bolti mézek vizsgálata (OMME)

Tovább...

Sulibüfé-kiáltvány

Tovább...

Mérgek a piacról

Tovább...

Húsba vágó témák

Tovább...

Használt veszélyek

Tovább...

|<<  |<  1  2  >|  >>|