Fotókiállítás a nyári tábor képeiből

„Rómer Flóris nyomában a Bakonyban” címmel nyílik fotóstárlat az 5. Pápateszéri Természetfotós Tábor (2011. augusztus 14 - 20.) anyagából a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban. A tábor programvezetője Nagy Péter, a Reflex Környezetvédő Egyesület munkatársa, szakmai vezetője Szabó Béla fotóművész volt. A kiállítást Szabó Béla nyitja meg december 13-án, 10.30 órakor a Kazinczy Gimnázium kiállítótermében (cím: 9021 Győr, Eötvös tér 1.) Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Tovább...

Természetfotós tábor a Bakonyban

A Reflex Környezetvédő Egyesület a Bakonyban, a farkas-hegyi Reflex-házban tartotta hagyományos Pápateszéri Természetfotós Táborát, Nagy Péter táborvezető és Szabó Béla fotóművész vezetésével. A fiatalok a Bakony legszebb vidékeit bejárva ismerkedtek a természetfotózás rejtelmeivel. Befejezésként a pápateszéri Művelődési Házban kiállítást rendeztek a táborozás legjobban sikerült képeiből. A kiállítók: Járosi Márton, Kalas Benjámin, Nagy Martina, Németh Gergely, Pálfalvi Dóra, Petrányi Bálint, Pusztai Balázs, Szabó Anikó, Tátrai Attila, Tóth Lóránt és Vedres Máté. A kiállítást augusztus 19-én 18 órakor Lehner Ilona iskolaigazgató, önkormányzati képviselő nyitotta meg. A képek szeptember végéig tekinthetők meg a Pápateszéri Körzeti Általános Iskolában.

Tovább...

A kerékpáros tábor programterve

Szép számmal jöttek a jelentkezések az idei nyáron tizedik alkalommal megrendezésre kerülő kerékpáros táborunkba. A résztvevő gyerekeknek ezúttal is sok izgalmas, látnivalókban bővelkedő kerékpáros túrát szervezünk, ügyelve arra, hogy az útvonalak azok számára se legyenek unalmasak, akik már nem először táboroznak velünk. Az alábbiakban közzé tesszük táborunk tervezett, részletes programját. Az abban leírt túraútvonalakat ajánljuk minden - a Bakonyban túrázó - kerékpárosnak.

Tovább...

A JövőÉpítőTábor programja

Kedves Tagtársunk!

Korábban, a közgyűlés meghívója mellett már találkozhattál hagyományteremtő szándékkal megrendezett jövőÉPÍTŐtáborunk felhívásával. Még néhány hely van a táborban így szeretnénk még egyszer felajánlani a lehetőséget a részvételre! Kérünk, amennyiben a program felkeltette a Te vagy családtagod érdeklődést, a mellékelt adatlapot legkésőbb 2011. július 16-áig juttasd vissza az egyesület irodájába (Győr, Bartók Béla u. 7., reflex@c3.hu)

 

Tovább...

5. Pápateszéri Természetfotós Tábor

2011. augusztus 14-20. között ötödik alkalommal rendezzük meg természetfotós táborunkat Pápateszéren, a Farkashegy 16. szám alatt található Reflex Ökológiai Központ és Erdei Iskolában.
A tábor szakmai vezetője Szabó Béla fotóművész, a szervezésért Nagy Péter felel.
Jelentkezés és bővebb felvilágosítás személyesen a Reflex Környezetvédő Egyesület irodájában Nagy Péternél (9024 Győr, Bartók Béla út 7.), vagy a következő előrhetőségeken: reflex@c3.hu, 96/316-192, 30/28-99-940

Tovább...

Jövő építő tábor

A Reflex Környezetvédő Egyesület „Jövő építő tábor” elnevezéssel 2011. augusztus 1-től 5-ig önkéntes tábort szervez Pápateszéren, az egyesület oktatóközpontjában. A tábor legfőbb célja a Reflex Egyesület önkéntes bázisának és önmagának fejlesztése. A közösségfejlesztő program keretében bemutatjuk a Reflex tevékenységeit, majd lehetőség nyílik az egyesület jövőjének közös továbbgondolására a játékos feladatokkal tarkított műhelymunka keretében. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Tovább...

Bringás Barangolás a Bakonyban – X. Reflex Kerékpáros Tábor

Idén tizedik alkalommal pattanhatnak nyeregbe azok a fiatalok, akik jelentkeznek a „Bringás barangolás a Bakonyban” címmel szerveződő táborunkba. Akik szeretnek kerékpározni, és nem riadnak vissza egy-egy nehezebb biciklis túrától sem, megismerkedhetnek hazánk egyik legszebb, legvadregényesebb tájának, a Bakonynak a természeti, és épített értékeivel. A tábor hét napos időtartama alatt a Reflex pápateszéri oktatóközpontjából csillagtúra-szerűen indulunk el minden nap más irányba, hogy újabb és újabb látnivalókat fedezzünk fel. A táborba a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével lehet jelentkezni 2011. június 30-ig.

Tovább...

3. Pápateszéri Természetismereti Vetélkedő

A Reflex Erdei Iskola és Ökológiai Központban 2011. május 13-án harmadik alkalommal találkoztak a környékbeli általános iskolák felső tagozatos csapatai, hogy részt vegyenek a Pápateszéri Közös Fenntartású Körzeti Általános Iskola szervezésében a Madarak és Fák Napja alkalmából rendezett Természetismereti Vetélkedőn. A házigazdák és az ugodiak 2-2 csapattal, a lovászpatonai Bánki Donáth Általánis Iskola és a pápai Gyurácz Ferenc Evangélikus Általános Iskola 1-1 csapattal érkezett, így összesen 6 négyfős csapat vetélkedett egymással. A legeredményesebb az idei évben az Ugodi Általános Művelődési Központ "GÓLYATÖCS" csapata - Szabó Dani, Gábriel Klaudia, Göchi Ákos, Weiland Máté, felkészítő tanár Polgár Mónika.
A második helyezett "BAGOLY TEAM" - Teiszler Fanni, Váczi Ádám, Polgár Panna, Papp Orsolya Beush, felkészítő tanár Polgár Mónika - ugyancsak Ugodról érkezett.
A házigazdák "NAGYKÓCSAG" csapatának - Tóth Márk, Nagy Dominika, Bóka Helga, Tóth Richárd, felkészítő tanár Horváthné Bögi Erzsébet - idén be kellett érnie a dobogós harmadik hellyel.
Az első, második és harmadik helyezett csapatok a Reflex Környezetvédő Egyesület által fölajánlott, természetismereti szakkönyvekből, kiadványokból és Reflex pólókból összeálított csomagot, a dobogós helyezést elért csapatok felkészítő tanárai szakkönyvet, illetve kiedványcsomagot vehettek át Léhner Ilona iskolaigazgatótól, a vetélkedő levezető házigzdájától és dr. Halbritter András zsűrielnöktől. 

Tovább...

4. pápateszéri természetfotós tábor

A Reflex Erdei Iskola és Ökológiai Központjában 2010. augusztus 1-7. között 4. alkalommal rendeztük meg  a Pápateszéri Természetfotós Tábort.  Az idei tábor résztvevői: Csicsics Richárd (Győr), Hartmann Réka (Réde), Környei Kamilla (Pannonhalma - Győr), Németh Gergely (Csorna - Budapest), Pálfalvi Dóra (Győr), Petrányi Bálint (Budaőrs), Pusztai Balázs (Budapest), Szabó Anikó (Öttevény) és Tátrai Attila (Budakeszi).

A  tábor szervezője   Nagy Péter (Reflex Környezetvédő Egyesület), akinek munkáját önkéntesként Lakatos Szabina egyetemi hallgató, állandó meghívott vendégként dr. Hajósy Adrienne (Reflex) segítette. Meghívott előadók, programvezetők: dr. Halbritter András biológus (Reflex) , Gyurom János madárfotós (Bakony Fotóklub), valamint Soós Mari és Czibula György (Bakonyalja Barátai Egyesület). Utóbbiak Rómer Flóris: A Bakony című könyvének hasonmás kiadását mutatták be abból az alkalomból, hogy azt a szerző 150 évvel ezelőtt, 1860-ban adta ki Győrben.

A tábort kamarakiállítás zárta, melyet augusztus 6-án, pénteken Szalczer György, Pápateszér polgármestere nyitott meg a község kultúrházában. A kiállítás augusztus hónapban látogatható.
A kiállítás képei az interneten: http://picasaweb.google.hu/105569260886127147600/4PapateszeriTermeszetfotosTaborAKiallitas#
A tábor munkáját bemutató werkfotók az interneten: http://picasaweb.google.hu/105569260886127147600/4PapateszeriTermeszetfotosTaborWerkfotok#

Tovább...

Második természetismereti vetélkedő Pápateszéren

A Reflex farkashegyi ökológiai központja és erdei iskolája adott otthont a II. Pápateszéri Természetismereti Vetélkedőnek 2010.május 7-én, pénteken.
A Közös Fenntartású Körzeti Általános Iskola Pápateszér felhívására a házigazdák mellett idén két környékbeli iskola nevezett, - a pápateszéri és az ugodi iskola 2 - 2 csapattal, a pápakovácsi iskola 1 csapattal, összesen 20 felső tagozatos tanulóval vett részt a vetélkedőn. A zsűri - élén Lajtmann Józseffel, a Reflex Környezetvédő Egyesület elnökével - az első helyezett teljesítményét természetvédelmi témájú könyvekkel jutalmazta, de valamennyi résztvevő értékes kiadványcsomagot vihetett haza, benne a Reflex új térképével, amely az Észak-Bakony - Bakonyalja  gyalogos és kerékpáros túraútvonalait tartalmazza.

Első helyen az Erdei bagoly team - Váczi Ádám, Göbri Ákos, Teiszler Fanni, Pauer László - (Ugod) végzett.
A Gyöngybagoly csapat - Bóka Helga /6. o./, Róka Ádám /7. o./, Bóka Nelli /8. o./, Vizer István /8. o./ - (Pápateszér) második, a Füsti Fecskék - Piszker Zsófia, Szabó Regina, Szalai Mónika, Papp Orsolya - (Ugod) harmadik helyezést ért el.
A Fekete gólyák csapatának - Nagy Dominika /6. o./, Tóth Márk /7. o./, Nyári Károly /8. o./, Völfinger Gábor /8.o./ - (Pápateszér) idén a negyedik, a Fészekalja bandnek - Ábrahám Tibor, Bakonyi Viktor, Csia Gergely, Szántó Richárd - (Pápakovácsi) az ötödik hely jutott.

A díjakat a zsűri - Lajtmann József (Reflex Környezetvédő Egyesület), Peimli Piroska (Fertő-Hanság Nemezeti Park), Rátz Éva (Győrszentiváni Óvoda) és Léhner Ilona iskolaigazgató, a rendezvény házigazdája adták át.

A pápateszéri iskola és a Reflex 2011-ben is várja a Pápai Bakonyalja felső tagozatos általános iskolás csapatait természetismereti vetélkedőre.

Tovább...

|<<  |<  1  2  3  >|  >>|