Nyári táboraink

2013 nyarán négy tábort szervezünk Pápateszér Farkashegyen, a Reflex Ökológiai Központ és Erdei Iskolában.
- július 7 - 13: Farkashegyi barangolások... (a Reflex Környezetvédő Egyesület bakonyi természetbúvár tábora). Táborvezető: dr. Halbritter András biológus. A táborba 10-16 év közötti fiatalokat várunk.
- július 21-27: XII. Reflex Kerékpáros Tábor (Bringás barangolás a Bakonyban). Táborvezető: Németh Veronika és Horváth Ferenc. A táborba 12-18 év közötti fiatalokat várunk.
- augusztus 5-11: 7. Pápateszéri Természetfotós Tábor (Rómer Flóris nyomában a Bakonyban). Táborvezető: Nagy Péter és Szabó Béla. A táborba elsősorban 13-23 év közötti fiatalokat várunk, de az életkortól való eltérés nem kizáró ok.
- augusztus 11-17: Vízimalmos tábor (25 pápateszéri vízimalom). Táborveztő: Nagy Péter. A táborba elsősorban 14-24 év közötti fiatalokat várunk, de az életkortól való eltérés nem kizáró ok.

A táborok részvételi díja: 24 000 forint (Reflex tagoknak, ill. a tagok gyermekeinek 10 % kedvezmény)
Jelentkezés személyesen a Reflex Környezetvédő Egyesület irodájában (9024 Győr, Bartók Béla út 7.),  telefonon (96/316-192, 30/28-99-940), vagy drótpostán reflexegyesulet@gmail.com
A jelentkezési díj 1. részletét az alábbi számlára kell utalni: 11737007-20206734 (Reflex Környezetvédő Egyesület)

Tovább...

A 6. Pápateszéri Természetfotós Tábor kiállítása

Március 30-ig látható a győri Petőfi Sándor Művelődési Házban egyesületünk 6. pápateszéri természetfotós táborának kiállítása. A kamarakiállítást március 4-én, pénteken számos érdeklődő jelenlétében Horváth Ferenc a Reflex elnöke, Szabó Béla a természetfotós tábor szakmai vezetője és Nagy Péter a tábor szervezője és ötletgazdája nyitották meg.
 
Kiállítók: Friedreich Lilla, Ludvig Attila, Majer Flóra, Nagy Zsófia, Novák Edina, Pálvalvi Dóra, Petrányi Bálint, Pukhammer Ramóna, Szabó Anikó, Szabó Béla Szakács Ervin, Szente Szimonetta, Tátrai Attila.
A megnyitóhoz kapcsolódóan a művelődési ház színháztermében levetítették Szabó Anikó zenés diaporáma összeálítását, amely a kiállított képek készítésének körülményeit (werkfotók), illetve a táborban készült további felvételeket mutatja be. Az összeállítás letölthető innen. A kiállítás megnyitóján készült képek itt láthatók. A megnyitón elhangzott beszédek itt hallhatók.

Tovább...

Bringás Barangolás a Bakonyban – XII. Reflex Kerékpáros Tábor

Idén tizenkettedik alkalommal szállhatnak nyeregbe azok a fiatalok, akik jelentkeznek a Bringás barangolás a Bakonyban címmel szerveződő táborunkba. Akik szeretnek kerékpározni, és nem riadnak vissza egy-egy nehezebb biciklis túrától sem, megismerkedhetnek hazánk egyik legszebb, legvadregényesebb tájának, a Bakonynak a természeti, és épített értékeivel. A tábor hét napos időtartama alatt a Reflex pápateszéri oktatóközpontjából csillagtúra-szerűen, minden nap más irányba elindulva újabb és újabb látnivalókat fedezünk fel. A táborba a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével lehet jelentkezni 2013. június 30-ig.

Tovább...

A Reflex Környezetvédő Egyesület 7. Pápateszéri Természetfotós Tábora

A táborba elsősorban 13-23 év közötti fiatalokat várunk, de az életkortól való eltérés nem kizáró ok.
Időpont: 2013. augusztus 5-11.
Helyszín: Reflex Ökológiai Központ és Erdei Iskola (Pápateszér, Farkashegy 16.)
Részvételi díj: 24.000 forint (befizetés két részeletben).* Reflex tagoknak 10 % kedvezmény.

Tovább...

Irány Pápateszér!

A Lélekmentő Egyesület családbarát hétvégére vár minden érdeklődőt Pápateszérre, a farkashegyi oktatóközpontunkba 2012. november 23-tól 25-ig. A jelszó: Semmi „spiri”. Na jó! Talán egy kicsi! A részletes program, illetve a legfőbb tudnivalók a rendezvénnyel kapcsolatban az alábbiakban olvasható.

Tovább...

Az Egészséges Életmódért Egyesület pápateszéri fotótábora

A Reflex Erdei Iskola és Ökológiai Központ adott helyet az Egészséges Életmódért Egyesület első pápateszéri fotótáborának 2012 július első hetében. A tábort Laposa Tibor vezette, a Reflex részéről Nagy Péter volt a házigazda.
A résztvevők felvételeiből összeállított válogatás itt, a tábor életéről készült képek - filmes szakzsargonban fogalmazva -  werkfotók itt láthatók.
Az Egészséges Életmódért Egyesület második pápateszéri fotótáborát - Laposa Tibor vezetésével - idén is július első hetében rendezi a Reflex Erdei Iskola és Ökológiai Központban.
Az alábbiakban közreadünk néhány felvételt a 2012-es nyári tábor életéből.

Tovább...

Téli fotóstábor Pápateszéren

 

2011 november 17-19. között hagyományteremtő szándékkal szerveztek fotóstábort a NYME Apáczai Csere János Kar halgató Laposa Tibor tanár vezetésével.

Az alábbi írás és az Apáczai Hírújságban jelent meg.

Tovább...

6. Pápateszéri Természetfotós Tábor (2012. augusztus 5-11)

A táborba elsősorban 13-23 év közötti fiatalokat várunk, de az életkortól való eltérés nem kizáró ok.
Időpont: 2012. augusztus 5-11.
Helyszín: Reflex Ökológiai Központ és Erdei Iskola (Pápateszér, Farkashegy 16.)
Részvételi díj: 24.000 forint (befizetés két részeletben).* Reflex tagoknak 10 % kedvezmény.

Tovább...

Bringás Barangolás a Bakonyban – XI. Reflex Kerékpáros Tábor

Idén tizenegyedik alkalommal pattanhatnak nyeregbe azok a fiatalok, akik jelentkeznek a „Bringás barangolás a Bakonyban” címmel szerveződő táborunkba. Akik szeretnek kerékpározni, és nem riadnak vissza egy-egy nehezebb biciklis túrától sem, megismerkedhetnek hazánk egyik legszebb, legvadregényesebb tájának, a Bakonynak a természeti, és épített értékeivel. A tábor hét napos időtartama alatt a Reflex pápateszéri oktatóközpontjából csillagtúra-szerűen indulunk el minden nap más irányba, hogy újabb és újabb látnivalókat fedezzünk fel. A táborba a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével lehet jelentkezni 2012. június 30-ig.

 

 

Tovább...

4. Pápateszéri Természet- és Környezetismereti Vetélkedő

A Reflex Erdei Iskola és Ökológiai Központban 2012. május 11-én negyedik alkalommal találkoztak a környékbeli általános iskolák felső tagozatos csapatai, hogy részt vegyenek a Pápateszéri Közös Fenntartású Körzeti Általános Iskola szervezésében a Madarak és Fák Napja alkalmából rendezett természet- és környezetismereti vetélkedőn. A Veszprém megyei iskolák mellett idén a szomszédos Bakonyszentlászlóról is beneveztek, így a vetélkedő már Győr-Moson-Sopron megyére is kiterjedt. A házigazdák 3 csapata mellett Ugodról és Lovászpatonáról 2-2,  Bakonyszentlászlóról, Mezőlakról, Pápáról és Vaszarróll 1-1 csapat érkezett, így összesen 11 négyfős csoport vetélkedett egymással. A legeredményesebb az idei évben a Mezőlaki Általános Művelődési Központ CSODABOGARAK  csapata - Csuti Barbara 5. osztályos, Móricz Sarolt Katinka 6. osztályos, Móricz Márta Mikolt és Rédei Enikó 8. osztályos tanuló. A TURUL csapata második, a bakonyszentlászlói TERMÉSZETJÁROK csapat harmadik lett. A házigazda pápateszériek  egyik csapata, a VÁNCZ-ÉR  éppen csak hogy leszorulva a dobogóról, a negyedik helyen végzett.

Tovább...

|<<  |<  1  2  3  >|  >>|