A Fenyőfői Ősfenyves Természetvédelmi Terület környezeti állapotának felmérése, változásainak értékelése - (Status survey and evaluation of changes in the Fenyőfői Ancient Pines Nature Reservation)

- Budapesti Műszaki Főiskola, Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar, Környezetmérnök szak. - Készítette: Adorján Tímea Éva - Belső konzulens: Némethné Dr. Katona Judit főiskolai docens, BMF RKK Környezetmérnöki Intézet Külső konzulens: Nagy Péter programvezető, REFLEX Környezetvédő Egyesület. - Budapest, 2008

Tovább...

Vadász-természetismereti tábor

Idén végre összejött annyi jelentkező, hogy megrendezhettük az első vadász-természetismereti táborunkat a pápateszéri oktatóközpontunkban. Az egyhetes táborban nem unatkoztak a gyerekek. A túrák, kirándulások, valamint az előadások alkalmával a résztvevők megismerkedhettek a környék növény- és állatvilágával, valamint elsajátíthatták a vadászat alapismereteit. Ellátogattak a vadregényes Cuha-völgybe, a dudari bányába, a fenyőfői ősfenyvesbe, és természetesen megtekintették Pápateszér nevezetességeit is. A programokat kézműves foglalkozások, és egyéb játékok is színesítették. A tábor az Országos Magyar Vadászkamara Győr-Moson-Sopron-megyei Területi Szervezetének szakmai támogatásával valósult meg.

Tovább...

Az oktatóközpont időbeosztása (2008)

Az alábbiakban közzé tesszük pápateszéri oktatóközpontunk 2008. évi időbeosztását, amely január 1.-től december 31.-ig tartalmazza a programokat, illetve a szálláshely-foglalásokat. Az adatokat naponta frissítjük. A naptár közzétételével az a célunk, hogy az érdeklődök, leendő vendégeink programjaik tervezésénél figyelembe vehessék, oktatóközpontunk mikor áll rendelkezésre. Amennyiben a még kihasználatlan napokon Ön is szeretné igénybe venni a pápateszéri Reflex-házat, kérjük, időben jelezze szándékát telefonon, vagy személyesen Nagy Péternél (9024 Győr, Bartók B. u. 7., tel.: 96/329-792, mobil: 30/2899-940)

Tovább...

II. Pápateszéri Természetfotós tábor

Július 30-ig lehet jelentkezni abba a természetfotós táborba, amelyet a Reflex Környezetvédő Egyesület a Győri Fotóklubbal közösen szervez. A táborba elsősorban olyan 14 és 22 év közötti fiatalokat várunk, akik szeretnek fotózni, szeretik a természetet, s a természetfotózás során eddig megszerzett tudásukat bővíteni szeretnék. A tábort, a számtalan fotótémát szolgáltató Bakonyban rendezzük augusztus 3. és 9. között. Részletes program a mellékletben.

Tovább...

Kerékpárnyeregben a bakonyi betyárok nyomában - VI. Kerékpáros Tábor (Pápateszér)

Tovább...

|<<  |<  1  2  3  4  >|  >>|