Jelentkezési lap a kerékpáros táborba

Az alábbiakban közzé tesszük a 2007. évi kerékpáros tábor jelentkezési lapját. A táborba jelentkezni szándékozóknak nem kell mást tenniük, mint letölteni, és kitöltve visszaküldeni elektronikus formában, vagy postai úton, a megadott határidőig. A „Kerékpárral a bakonyi betyárok nyomában” elnevezésű táborunk esetében ez a határidő 2007. június 15.

Tovább...

Tavaszi életmód-hétvége a pápateszéri Reflex-házban

Gyógynövénygyűjtéssel és kirándulással összekötött tavaszi életmód-hétvégére várjuk az érdelődőket a május elsejét követő hétvégén(május 2-3.) a pápateszéri REFLEX-házban. A programot Bogdányi Mária életmódtanácsadó és terapeuta vezeti. Részvételi díj : 4000 forint, a Reflex baráti kör tagjainak 2500 forint. Gyerekeknek 6 éves korig ingyenes, 7-14 éves korig 1500 forint, nagycsaládosoknál a 3. vagy további gyerekeknek ingyenes. Jelentkezés és további információk: Nagy Péternél (REFLEX Környezetvédő Egyesület 9024 Győr, Bartók Béla utca 7., 30/28-99-940, 96/329-792 reflexgy@enternet.hu)

Tovább...

Születésnapi összejövetel

Augusztus legvégén a pápateszéri oktatóközpontban összegyűlt munkatársak, egyesületi tagok, és barátok köszöntötték Lajtmann Józsefet, a Reflex Egyesület elnökét, aki a napokban töltötte be az 50. életévét. Nem ő volt azonban az egyedüli ünnepelt, hiszen ugyancsak e kerek születésnapi évfordulót ünnepelte Molnár Attila is, a Reflex külsős szakértője. A hajnalig tartó összejövetel hangulatából az ott készült fotók adnak ízelítőt.

Tovább...

Fotókiállítás Pápateszéren

A Reflex Környezetvédő Egyesület és a Győri Fotóklub Egyesület a Bakonyban, a farkas-hegyi Reflex-házban tartotta az első Pápateszéri Természetfotó Tábort, Nagy Péter és Szabó Béla fotóművész vezetésével. A fiatalok a Bakony legszebb vidékeit is bejárva ismerkedtek a természetfotózás rejtelmeivel. Befejezésként a pápateszéri Művelődési Házban kiállítást rendeznek a táborozás legjobban sikerült képeiből. A kiállítók: Bodri Zoltán, Bodogai Áron, Czebe László, Dabasi Tamás, Éder Zsuzsanna, Nagy Ferenc, Nagy Martina, Németh Gergely és Vámos Bence. A kiállítás augusztus 10-én 6 órakor nyílik, és egész augusztusban megtekinthető.

Tovább...

Reflexes táborajánló - 2008

Az elmúlt három évben - amióta újjáépült – számos sikeres, élménydús tábort szerveztünk a Bakony lábainál található ökológiai központunkban természetkedvelő gyerekek számára. A pápateszéri nyári táboraink évről-évre egyre nagyobb érdeklődésnek örvendenek. Az idei nyárra meghirdetett négy tábor közül három már hagyományokkal is rendelkezik (a kerékpáros, a vadász, és a természetfotós), most először azonban egy – sok tekintetben - új tábort is szeretnénk lebonyolítani, mely reményeink szerint szintén népszerű lesz a fiatalok körében. Az alábbiakban e táborokat ajánljuk minden érdeklődő figyelmébe.

Tovább...

Kerékpárnyeregben a bakonyi betyárok nyomában - VII. REFLEX Kerékpáros Tábor

Talán kevesen gondolják, hogy a Bakony kerékpárral is jól bejárható. Nem szükséges kimagasló állóképesség és spéci kerékpár. Több éves tapasztalatunk alapján állítható, hogy egy műszakilag felkészített, szervízelt kerékpár és a napi 20-40 km hajtást előtte is bíró gazdája jó esélyekkel teljesíteni tudja a „hegyi” viszonyok között is, a tábor összesen kb. 120-160 km-nyi távját, mintegy napjaink betyárjaként csatangolva valódi elődei nyomában. A helyi „emlékezet” szerint a Bakony híres betyárjai bejáratosak voltak a vízimalmokba, amelyek akkor még tucatjával duruzsoltak Pápateszér határában. A 2008. július 6. és 11. (vasárnaptól péntekig) között megrendezésre kerülő táborunkba kerékpárhoz edződött, és csoportban biz¬ton¬ságosan közlekedni tudó 12-16 év közötti fiatalok jelentkezését várjuk.

Tovább...

Vadász - Természetismereti Tábor

A természeti értékekben gazdag Bakony nagy része a Pápateszér-Farkashegyi Reflex-ház¬tól csillagtúraszerűen gyalogosan megközelíthető és felfedezhető. A Magas-Bakony Tájvédelmi Körzet, Fenyőfői ősfenyves, és Bakonyszűcs-Fenyőfői homokvidék természet szépségeit részleteiben meg¬ismerni vágyó, valamint a vadászat iránt érdeklődő fiatalok jelentkezését várjuk abba táborba, melyet a Reflex környezetvédő Egyesület és az Országos Magyar Vadászkamara Győr-Moson-Sopron megyei Területi Szervezete közösen szervez. Az egyhetes pápateszéri táborozás alkalmával a résztvevő gyerekek elsajátíthatják a vadászattal kapcsolatos legfontosabb alaptudnivalókat, valamint megismerhetik az itt megtalálható jellegzetes növény és állatvilágot.

Tovább...

Jelentkezési lap a 2008. évi táborainkba

Az alábbiakban közzé tesszük a 2008. évi táboraink jelentkezési lapját. A táborokba jelentkezni szándékozóknak nem kell mást tenniük, mint letölteni, és kitöltve visszaküldeni elektronikus formában, vagy postai úton, a megadott határidőig. Minden táborhoz ugyanaz a jelentkezési lap társul, azonban a megadott helyen kérjük feltüntetni, hogy melyik táborba kívántok jelentkezni! Töltsd le és töltsd ki Te is!

Tovább...

Természetfotós tábor Pápateszéren

A Reflex Környezetvédő Egyesület és a Győri Fotóklub Egyesület a Bakonyban, a farkas-hegyi Reflex-házban tartotta a második Pápateszéri Természetfotós Tábort, Szabó Béla fotóművész vezetésével, augusztus 3-9. között. A fiatalok a Bakony legszebb vidékeit is bejárva ismerkedtek a természetfotózás rejtelmeivel.

Tovább...

Pápateszéri kerékpáros tábor

A résztvevők elégedettségét látva, sikeresnek nevezhető a július első felében, Pápateszéren lebonyolított VII. Bakonyi Kerékpáros Táborunk. Az időjárás kedvezett a túrákhoz, melyek során ezúttal is bejártuk Pápateszért, és annak környékét. Az idei évben is eljutottunk Nagytevelre a tóhoz, Pápára az élményfürdőbe, s voltunk Vinyén, a Cuha-völgyben. Persze, két túra között sem kellett unatkozni a gyerekeknek, hiszen a farkashegyi oktatóközpontunkban is számos lehetőségük volt az idő hasznos eltöltésére. Játszottak a patakparton, focibajnokságot rendeztek, s örömmel vették használatba az új pingpongasztalt is. Voltak, akik nem először vettek részt a táborban, s voltak új gyerekek is, de az egy hét eltelte után mindannyian abban maradtak, hogy jövőre újra eljönnek.

Tovább...

|<<  |<  1  2  3  4  >|  >>|