Természetfotós tábor - 2007

Július 31-ig még lehet jelentkezni abba a természetfotós táborba, amelyet a Reflex Környezetvédő Egyesület a Győri Fotóklubbal közösen szervez. A táborba olyan 14 és 22 év közötti fiatalokat várunk, akik szeretnek fotózni, szeretik a természetet, s a természetfotózás során eddig megszerzett tudásukat bővíteni szeretnék. A tábort, a számtalan fotótémát szolgáltató Bakonyban rendezzük, augusztus 7. és 11. között.

Tovább...

Rómer Flóris nyomában a Bakonyban - 3. Pápateszéri Természetfotós Tábor

Jelentkezés és bővebb információ: Nagy Péter programvezető, REFLEX Környezetvédő Egyesület 9024 Győr, Bartók Béla utca 7. mobil: 30/28-99-940, telefon: 96/329-792> fax: 96/524-500 reflexgy@c3.hu
www.reflex.gyor.hu

Tovább...

Az oktatóközpont 2009. évi időbeosztása

Az alábbiakban pápateszéri oktatóközpontunk 2009. évi időbeosztását tesszük közzé, amely január 1.-től december 31.-ig tartalmazza a ház programjait, illetve a szálláshely-foglalásokat. Az adatokat naponta frissítjük. A naptár közzétételével az a célunk, hogy az érdeklődök, leendő vendégeink programjaik tervezésénél figyelembe vehessék, oktatóközpontunk mikor áll rendelkezésre. Amennyiben a még kihasználatlan napokon Ön is szeretné igénybe venni a pápateszéri Reflex-házat, kérjük, időben jelezze szándékát telefonon, vagy személyesen Nagy Péternél (9024 Győr, Bartók B. u. 7., tel.: 96/329-792, mobil: 30/2899-940!)

Tovább...

Napfiúk, szélleányok - szentlászlói óvodások a Reflex-házban

A Bakonyszentlászlói Óvoda 2009 november 18-án erdei óvodai foglalkozáson vett részt a pápateszéri Reflex-házban. Téma az alternatív energiák megismerése, (nap- és szélenergia), a papír újrahasznosítása (papírtégla, papírsüti készítése), a kemence és a komposztáló megtekintése, séta a tíz pápateszéri ér egyikénél, a Váncz-ér, vagy Körtvély patak forrásánal. Az erdei óvodai foglakozást Nagy Péter, Németh Veronika, Szűcs Gábor és Vági Krisztina szervezték és vezették.
A szentlászlói óvodások látogatásáról készült, feliratos  képek itt láthatók:
Tovább...

Kerékpárnyeregben Rómer Flóris nyomában - Reflex bringa tábor 2009.

Rómer Flóris bencés szerzetes, az első vidéki múzeum,  a mai győri Xántus János Múzeum alapítója, a magyar régészet atyja 150 éve, 1859-ben járta be a Bakonyt, s adta közre úti élményeit Szünnapi levelek Ebenhöch Ferenc koroncói lelkész barátomhoz címmel előbb a Győri Közlönyben, majd rá egy évre könyv alakban is A BAKONY, természetrajzi és régészeti vázlat címmel. A Reflex nyolcadik kerékpáros táborának résztvevői 2009. július 19-24. között erre emlékezve járták be a Rómer által megtett út egy részét.

Tovább...

Kerékpárnyeregben a bakonyi betyárok nyomában - VI. Kerékpáros Tábor (Pápateszér)

Talán kevesen gondolják, hogy a Bakony kerékpárral is jól bejárható. Nem szükséges kimagasló állóképesség és spéci kerékpár. Több éves tapasztalatunk alapján állítható, hogy egy műszakilag felkészített, szervízelt kerékpár és a napi 20-40 km hajtást előtte is bíró gazdája jó esélyekkel teljesíteni tudja a „hegyi” viszonyok között is, a tábor összesen kb. 120-160 km-nyi távját, mintegy napjaink betyárjaként csatangolva valódi elődei nyomában. A helyi "emlékezet" szerint a Bakony híres betyárjai bejáratosak voltak a vízimalmokba, amelyek akkor még tucatjával duruzsoltak Pápateszér határában. A 2007. július 8. és 13. (vasárnaptól péntekig) között megrendezésre kerülő táborunkba kerékpárhoz edződött, és csoportban biztonságosan közlekedni tudó 12-18 év közötti fiatalok jelentkezését várjuk.

Tovább...

Bakonyi természetbúvár - Természetismereti Tábor 2007 (Pápateszér)

Természetkedvelő vagy? Szeretsz túrázni? Nincs még programod nyárra? Jelentkezz Te is a 2007. június 25. és 30. között megrendezésre kerülő pápateszéri természetismereti táborunkba! Táborunkba a természet szépségeit részleteiben megismerni vágyó, érdeklődő 12 és 18 év közötti fiatalok jelentkezését várjuk. A táborral kapcsolatos tudnivalókról, valamint a tervezett programokról többet is megtudhatsz, ha elolvasod az alábbi részletes tájékoztatót!

Tovább...

Együttműködési megállapodás

A pápateszéri Ökológiai Központban 2006. november 8.-án ünnepélyes keretek között aláírták a REFLEX Környezetvédő Egyesület és Pápateszér Önkormányzata között létrejött együttműködési keretmegállapodást. Az eseményen képviseltette magát a polgármester és a jegyző mellett, az önkormányzat képviselő-testületének valamennyi tagja, valamint a REFLEX Környezetvédő Egyesület vezetősége.

Tovább...

Kerékpárral a bakonyi betyárok nyomában – képek a 2007. évi táborból

Egyesületünk hatodik alkalommal szervezett kerékpáros tábort. A helyszín ezúttal is a pápateszéri oktatóközpontunk volt, ahonnan kiindulva számos érdekes látnivalókat, izgalmas felfedezést ígérő kerékpártúrát szerveztünk a résztvevő gyerekeknek, melyek során az idei évben elsősorban a hírhedt bakonyi betyárok nyomait kutattuk. Az alábbi képek a 2007. július 8. és 13. között megtartott tábor emlékezetes pillanatait örökítették meg.

Tovább...

Még nem késő jelentkezni! - Vadász-Természetvédő Tábor 2007

Az Országos Magyar Vadászkamara Győr-Moson-Sopron megyei Területi Szervezete és a Reflex Környezetvédő Egyesülettel közösen nyári gyerektábort szervez a 14-18 éves korosztály részére. A tábor tervezett időpontja 2007. július 22-27. Helyszíne a Reflex Környezetvédő Egyesület Pápateszér-Farkashegyen található ökológiai központja. A tábor várható költsége jelentkezőnként 20-25 ezer Ft. A tábor részletes programját az alábbiakban olvasható.

Tovább...

|<<  |<  1  2  3  4  >|  >>|