Reflex kiállítás Székesfehérváron

A székesfehérvári Szabad Művelődés Házában június 16-ig látható a Reflex Környezetvédő Egyesület 6. Pápateszéri Természetfotós Táborának kiállítása. A Reflex első fehérvári kiállításának pénteki (május 24.) megnyitójára Szabó Béla fotóművészt, táborunk szakmai vezetőjét, valamint környezetvédő harcostársunkat, Varga Gábort, a GAJA Környezetvédő Egyesület alapító elnökét kértük fel. Örömmel állapítottuk meg, hogy fehérvári barátaink szívesen látják városukban a Reflex kiállítását. A tábor székesfehérvári résztvevői - Friedreich Lilla és Májer Flóra - szüleiket és barátaik is elhívták a megnyitóra, de a fehérvári érdeklődők mellett Budapestről és Budaőrsről is eljött szüleivel természetfotós táborunk két visszatérő törzstagja, Petrányi Bálint és Tátrai Attila. A kiállításnak helyet adó művelődési ház igazgatónője, Kiss Dorottya házigazdaként azzal zárta a jó hangulatú és részleteiben is színvonalas megnyitót, hogy 2014-re meghívta a székesfehérvári Szabad Művelődés Házába a Reflex idei, 7. Pápateszéri Természetfotós Táborának kiállítását.

Az alábbiakban a kiállítás megnyitóján készült képek láthatók.

Tovább...

A Marcal vízgyűjtője

A Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld forrás pályázati programjának keretében Lajtmann József tartott előadást a NYME Apáczai Csere János Kar harmadéves, tanító szakos hallgatóinak, akik dr. Halbritter András vezetésével háromnapos terepi gyarkorlaton vettek részt a Reflex Környezetvédő Egyesület pápateszéri oktatóközpontjában.
Tovább...

Téli fotóstábor Pápateszéren

 

2011 november 17-19. között hagyományteremtő szándékkal szerveztek fotóstábort a NYME Apáczai Csere János Kar halgató Laposa Tibor tanár vezetésével.

Az alábbi írás és az Apáczai Hírújságban jelent meg.

Tovább...

Rómer Flóris nyomában a Bakonyban - a 4. Pápateszéri Természetfotós Tábor kiállítása, megnyitó

A Reflex Környezetvédő Egyesület 4. Pápateszéri Természetfotós Táborának kiállítása 2011. április 4-én nyílik Győrben, a Petőfi Művelődési Házban.

Tovább...

4. pápateszéri természetfotós tábor

A Reflex Erdei Iskola és Ökológiai Központjában 2010. augusztus 1-7. között 4. alkalommal rendeztük meg  a Pápateszéri Természetfotós Tábort.  Az idei tábor résztvevői: Csicsics Richárd (Győr), Hartmann Réka (Réde), Környei Kamilla (Pannonhalma - Győr), Németh Gergely (Csorna - Budapest), Pálfalvi Dóra (Győr), Petrányi Bálint (Budaőrs), Pusztai Balázs (Budapest), Szabó Anikó (Öttevény) és Tátrai Attila (Budakeszi).

A  tábor szervezője   Nagy Péter (Reflex Környezetvédő Egyesület), akinek munkáját önkéntesként Lakatos Szabina egyetemi hallgató, állandó meghívott vendégként dr. Hajósy Adrienne (Reflex) segítette. Meghívott előadók, programvezetők: dr. Halbritter András biológus (Reflex) , Gyurom János madárfotós (Bakony Fotóklub), valamint Soós Mari és Czibula György (Bakonyalja Barátai Egyesület). Utóbbiak Rómer Flóris: A Bakony című könyvének hasonmás kiadását mutatták be abból az alkalomból, hogy azt a szerző 150 évvel ezelőtt, 1860-ban adta ki Győrben.

A tábort kamarakiállítás zárta, melyet augusztus 6-án, pénteken Szalczer György, Pápateszér polgármestere nyitott meg a község kultúrházában. A kiállítás augusztus hónapban látogatható.
A kiállítás képei az interneten: http://picasaweb.google.hu/105569260886127147600/4PapateszeriTermeszetfotosTaborAKiallitas#
A tábor munkáját bemutató werkfotók az interneten: http://picasaweb.google.hu/105569260886127147600/4PapateszeriTermeszetfotosTaborWerkfotok#

Tovább...

Második természetismereti vetélkedő Pápateszéren

A Reflex farkashegyi ökológiai központja és erdei iskolája adott otthont a II. Pápateszéri Természetismereti Vetélkedőnek 2010.május 7-én, pénteken.
A Közös Fenntartású Körzeti Általános Iskola Pápateszér felhívására a házigazdák mellett idén két környékbeli iskola nevezett, - a pápateszéri és az ugodi iskola 2 - 2 csapattal, a pápakovácsi iskola 1 csapattal, összesen 20 felső tagozatos tanulóval vett részt a vetélkedőn. A zsűri - élén Lajtmann Józseffel, a Reflex Környezetvédő Egyesület elnökével - az első helyezett teljesítményét természetvédelmi témájú könyvekkel jutalmazta, de valamennyi résztvevő értékes kiadványcsomagot vihetett haza, benne a Reflex új térképével, amely az Észak-Bakony - Bakonyalja  gyalogos és kerékpáros túraútvonalait tartalmazza.

Első helyen az Erdei bagoly team - Váczi Ádám, Göbri Ákos, Teiszler Fanni, Pauer László - (Ugod) végzett.
A Gyöngybagoly csapat - Bóka Helga /6. o./, Róka Ádám /7. o./, Bóka Nelli /8. o./, Vizer István /8. o./ - (Pápateszér) második, a Füsti Fecskék - Piszker Zsófia, Szabó Regina, Szalai Mónika, Papp Orsolya - (Ugod) harmadik helyezést ért el.
A Fekete gólyák csapatának - Nagy Dominika /6. o./, Tóth Márk /7. o./, Nyári Károly /8. o./, Völfinger Gábor /8.o./ - (Pápateszér) idén a negyedik, a Fészekalja bandnek - Ábrahám Tibor, Bakonyi Viktor, Csia Gergely, Szántó Richárd - (Pápakovácsi) az ötödik hely jutott.

A díjakat a zsűri - Lajtmann József (Reflex Környezetvédő Egyesület), Peimli Piroska (Fertő-Hanság Nemezeti Park), Rátz Éva (Győrszentiváni Óvoda) és Léhner Ilona iskolaigazgató, a rendezvény házigazdája adták át.

A pápateszéri iskola és a Reflex 2011-ben is várja a Pápai Bakonyalja felső tagozatos általános iskolás csapatait természetismereti vetélkedőre.

Tovább...

A Cuha-völgyi Bakonyvasút ünnepe: május 1. szombat

A Kisaföld című napilap pénteki számában tévesen jelent meg a "Vasárnapi kirándulás a Cuha-völgyébe" című írás. Annak ellenére, hogy a program szervezői időben tájékoztaták a sajtót, így a Kisalföldet is, abban félrevezető híradás jelent meg, mintha a rendezvény május 2-án, vasárnap lenne. A Kisalföld napilap közlésével ellentétben a Cuha-völgyi Bakonyvasút ünnepe - amint arról már korábban is hírt adtunk - május 1-jén, SZOMBATON lesz.

Tovább...

Meghívó a 11-es sz. Cuha-völgyi vasút ünnepnapjára

A Magas-Bakony talán legszebb részébe, az országos hírűen szép Cuha-patak völgyének vadregényes sziklaszurdokába hívjuk Önöket 2010. május 1-én, a Cuha-völgyi vasút (11-es sz. Veszprém-Győr vasútvonal) ünnepnapján, melyet immár hagyományosan a vasútvonal védelmére, és üzemeltetésének támogatására alakult Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség szervez erre a napra. Mint, ismert, a mostanáig hivatalban lévő Kormány 2009-ben ismét mindent elkövetett annak érdekében, hogy bezárja hazánk talán legszebb vonalvezetésű, és Veszprém-Vinye között immár 3 éve ideiglenes műemléki védelem alatt álló vasútvonalát. E törekvés „eredményeként” az idei év eddigi szakában a Zirc-Veszprém szakaszon csak hétvégén, és igen korlátozottan járnak vonatok. A Bakonyvasút Szövetség, annak érdekében, hogy a vonal ünnepén a Cuha-völgy Veszprém felől is könnyen megközelíthető legyen, 2010. május 1-én a hivatalosan közlekedő 3 vonatpár mellett különvonatként a Győr-Zirc és Zirc-Győr viszonylatú vonatok közül további 2 vonatpárt rendelt meg a kirándulók számára.

Tovább...

4. Pápateszéri Természetfotós tábor

Június 30-ig lehet jelentkezni természetfotós táborunkba, amelyet a Reflex Környezetvédő Egyesület a Győri Fotóklubbal közösen, negyedik alkalommal szervez Pápateszéren. A táborba elsősorban olyan 14 - 22 év közötti fiatalokat várunk, akik szeretnek fotózni, szeretik a természetet, s a természetfotózás során eddig megszerzett tudásukat bővíteni szeretnék. A tábort a számtalan fotótémát szolgáltató Bakonyban rendezzük 2010. augusztus 1. (vasárnap) és 7. (szombat) között. Részvételi díj 22 000 forint, a REFLEX és a Győri Fotóklub tagjai (illetve a tagok gyermekei) 10 százalékos kedvezményt kapnak.

Tovább...

Fotókiállítás tábori fotókból

A Petőfi Sándor Művelődési Ház, a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Győri Fotóklub Egyesület tisztelettel meghívja Önt és kedves családját, barátait a „Rómer Flóris nyomában a Bakonyban” elnevezésű III. Pápateszéri Természetfotós Tábor kiállításának megnyitójára. A kiállításon a tábor résztvevői által készített – a Bakony szépségeit, növény és állatvilágát bemutató – természetfotók szerepelnek. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Tovább...

|<<  |<  1  2  3  4  >|  >>|