A szemétposta

A  környezeti tanácsadás fejlesztése a Nyugat-Dunántúlon című KEOP-6.1.0/B/11-2011-0020 projekt keretében elkészült A SZEMÉTPOSTA című kiadvány.
"Ingyenes szórólapok, reklámújságok, prospektusok. Szemétposta. Konzumkacat. Magyarul: kéretlen reklámanyag. Reggel újságba dugva érkezik, aztán kulikocsis terjesztők  tömik velük tele a postaládát - estefelé újabb szórólapos fekszik rá a kapucsengőre. Imerős?"
Az anyag szerkesztői a címzetlen levélreklámok (szemétposta) környezetvédelmi és fogyasztóvédelmi vonatkozására hívják föl a figyelmet. Tanácsot is adnak, hogyan védekezhetünk a kéretlen reklámok ellen.

A lepoerellót 100 százalékban újrahasznosított papírra nyomtatták, beszerezhető a Reflex Környezetvédő Egyesület Győr, Bartók Béla út 7. szám alatti irodájában. Lásd: csatolt pdf fájl.

Tovább...

Osztály vigyázz! - iskolaszerekről felnőtteknek

A  környezeti tanácsadás fejlesztése a Nyugat-Dunántúlon című KEOP-6.1.0/B/11-2011-0020 projekt keretében elkészült az OSZTÁLY VIGYÁZZ! című kiadvány. Az anyag szerkesztői az  iskolaszerek ökológiai-egészségvédelmi problémáira, a szülő és az iskola felelősségére hívják föl a figyelmet. Tanácsot adnak a beszerzéshez, mit vegyünk és mit ne vegyünk a gyereknek. Az alkoholos filc például szerves oldószert és formaldehidet tartalmaz, helyette vegyünk inkább színes ceruzát, vagy zsírkrétát.  Keressük a természetes anyagokból készült termékeket (favonalzó, fémfaragó, gumiradír), kerüljük a silány minőségű, egyszer használtos írószereket (gagyi műanyag tolltartó, eldobós golyóstoll)

A kiadványt 100 százalékban újrahasznosított papírra nyomtatták, beszerezhető a Reflex Környezetvédő Egyesület Győr, Bartók Béla út 7. szám alatti irodájában. Lásd: csatolt pdf fájl.

Tovább...

Az Újragondolt papír című rajzpályázat közönségszavazásának eredménye

A KEOP-6.1.0/B/11-2011-0020 projekt keretében „Az újragondolt papír” címmel hirdetett rajzpályázatunk „közösségszavazatainak” értékelése megtörtént. A szavazásra feltett 173 db gyermekrajzra április 16-30. között több mint 8400 szavazat érkezett (ugyanennyien töltötték ki a csatolt szakmai kérdőívet is). Az alábbiakban közöljük a 20 ezer példányban megjelenő 2012/13-as tanévre szóló órarendünkre felkerülő rajzok szerzőit.

Tovább...

CLIPMA – Elindult a szakképzés

2012. május 8-án a pannonhalmi kétnapos képzéssel elindult CLIPMA képzéssorozatunk. További információk: www.clipma.eu
A képzéssorozattal kicsit elrugaszkodtunk a pályázat keretei közül, úgy gondoltuk egy tanterem falai között, valahol egy kamarai székházban, oktatási intézményben, szigorúan tartva magunkat az iskolai órarendi hangulathoz, nem biztos, hogy sikerül magunkat tartani alapvető célkitűzéseinkhez, hogy életszerű, hasznos és kézzelfogható értékekkel, eredményekkel ismertethessük meg a jelentkezőket.

 

Tovább...

Kérdőív és szavazólap az Újragondolt papír című rajzpályázat közönségszavazásához

Az alábbi linkre kattintva érhetik el a kérdőívet és szavazólapot az Újragondolt papír című rajzpályázat közönségszavazásához: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dFQxcjRja2ZFTUdjR1lFUGNadm9famc6MQ

 

A képek megtekinthetők a Picasa webalbumunkban: https://picasaweb.google.com/110944363291827870904

A képre kattintva jelenik meg a szavazáshoz szükséges sorszám.Az újragondolt papír című rajzpályázat eredménye

A Reflex Környezetvédő Egyesület, a szombathelyi Kerekerdő Alapítvánnyal és a zalaegerszegi Domberdő Természetvédelmi Egyesülettel együttműködve a KEOP-6.1.0/B/11-2011-0020 projekt keretében „Az újragondolt papír” címmel képzőművészeti pályázatot hirdetett a régió általános iskolás korosztályának. A pályázat február végén lezárult. A zsűri értékelése és saját tapasztalataink szerint a rajzoló diákok megértették és képi világukban eredeti módon dolgozták fel a témául választott környezeti probléma lényegét. Összesen 53 iskolától 731 db pályázat érkezett be, melyből a szakmai zsűri választotta ki azt a 26 rajzot, amelyik felkerült az iskolai újrapapír-füzetek borítójára. Az alábbiakban az eredményt közöljük, valamint a köszönetünket.

Tovább...

SZJA 1 % - nagy segítséget jelenthet nekünk

Évek óta köztudott, hogy sajnos az adózóknak kevesebb, mint a fele nem rendelkezik a személyi jövedelemadójának 1 százalékáról, pedig felajánlásukkal könnyen segíthetnének az egyre nehezebb körülmények között működő társadalmi szervezeteknek, alapítványoknak. Egyes számítások szerint egy adózó felajánlása kb. 4-5000 forintos bevételt jelent egy civil szervezet számára. Kérjük, ne hagyja, hogy ez az összeg elússzon! Ha Ön fontosnak tartja a környezet védelmét, és egyetért alapvető célkitűzéseinkkel, kérjük, hogy az idei évben is támogassa SZJA 1 százalékának felajánlásával a Reflex Környezetvédő Egyesület munkáját.

Tovább...

Műhelykonferencia Amazonas-menti őslakókkal

Az Amazonas-menti őslakók képviselőinek részvételével szervez műhelykonferenciát a Reflex Környezetvédő Egyesület. A klíma-igazságosságról szóló rendezvényen, melynek helyszínét a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar biztosítja, az őslakók előadásainak meghallgatása mellett az egyetem oktatóinak és a Reflex képviselőjének érdekes gondolataival is megismerkedhetnek az érdeklődők. A műhelytalálkozó részletes programja az alábbiakban olvasható.

Tovább...

Kettős kiállítás

Kettős kiállításunk nyílt április 6-án, Nagypénteken Győrben, a József Attila Művelődési Házban. A pápateszéri vízimalmokról Nagy Péter, az 1900-as évek bolti üvegeiből dr. Kalas György állított össze egy-egy tárlatra valót. A kiállításokat Lajtmann József, egyesületünk elnöke nyitotta meg, alkalomhoz illő mondókával és népdallal közreműködött Baranyai Renáta és Fekete Róbert Pápateszérről. A megnyitót megtisztelte jelenlétével dr. Barsi Ernő néprajzkutató és Németh Györgyné, Fekete Orbán pápateszéri molnár lánya. Jelen voltak pápateszéri barátaink Léhner Ilona iskolaigazgató vezetésével. A megnyitóról Szűk Ödön, a Kisalföld fotóriportere, valamint Nagy Martina készített képeket. Előbbiek a http://www.kisalfold.hu/kepek/a_papateszeri_vizimalmok/2024893/, utóbbiak a http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100000455460628 oldalon találhatók. Alábbiakban néhány kép a kiállítás megnyitójáról.

Tovább...

A papír másik oldala

A  környezeti tanácsadás fejlesztése a Nyugat-Dunántúlon című KEOP-6.1.0/B/11-2011-0020 projekt keretében elkészült A PAPÍR MÁSIK OLDALA című kiadvány.
"A legjobb papír az, amelyik megmarad az erdőben fának" olvasható a leporelló címlapján.
Az anyag szerkesztői a mértéktelen papírfelhasználásból adódó környezeti problémákra hívják föl a figyelmet. Arra biztatnak minket, használjuk a papír hátoldalát is, írjunk a félig betelt füzetek üres lapjaira, védekezzünk a szemétposta ellen, járjunk többet könyvtárba, a használt, de még jó állapotban lévő könyveinket próbáljuk meg továbbadi, fizessünk elő közösen újságra, kerüljük a fölösleges csomagolást, használjunk újrapapírt!  

A lepoerellót 100 százalékban újrahasznosított papírra nyomtatták, beszerezhető a Reflex Környezetvédő Egyesület Győr, Bartók Béla út 7. szám alatti irodájában. Lásd: csatolt pdf fájl.

Tovább...

|<<  |<  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  >|  >>|