Alapos volt a Reflex fellebbezése: jogsértő egyedi talajvíz szennyezési határértékek Almásfüzitőn

Egyesületünk sikeresen fellebbezte meg a győri Környezetvédelmi Felügyelőségnek az almásfüzitői vörösiszap-tározók (zagykazetták) területén, a talajvíz minőségére megállapított egyedi szennyezettségi határértékeket. A felügyelőség jogsértő határozatát a Környezetvédelmi Főfelügyelőség megsemmisítette.

Tovább...

Bringás Barangolás a Bakonyban – XI. Reflex Kerékpáros Tábor

Idén tizenegyedik alkalommal pattanhatnak nyeregbe azok a fiatalok, akik jelentkeznek a „Bringás barangolás a Bakonyban” címmel szerveződő táborunkba. Akik szeretnek kerékpározni, és nem riadnak vissza egy-egy nehezebb biciklis túrától sem, megismerkedhetnek hazánk egyik legszebb, legvadregényesebb tájának, a Bakonynak a természeti, és épített értékeivel. A tábor hét napos időtartama alatt a Reflex pápateszéri oktatóközpontjából csillagtúra-szerűen indulunk el minden nap más irányba, hogy újabb és újabb látnivalókat fedezzünk fel. A táborba a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével lehet jelentkezni 2012. június 30-ig.

 

 

Tovább...

Újrapapír füzetek ifjú környezetvédőknek

Gyermekrajzokkal díszített újrapapír füzeteket kaptak azok az iskolák, amelyek bekapcsolódtak az egyesületünk Újragondolt papír elnevezésű környezetvédelmi programjába. A napokban három megye húsz iskolájában több mint 45 ezer darab hulladékpapírból készült (ingyen)füzetet osztott ki a Reflex Környezetvédő Egyesület, valamint a Vas és Zala megyei partnerszervezetei.

Tovább...

4. Pápateszéri Természet- és Környezetismereti Vetélkedő

A Reflex Erdei Iskola és Ökológiai Központban 2012. május 11-én negyedik alkalommal találkoztak a környékbeli általános iskolák felső tagozatos csapatai, hogy részt vegyenek a Pápateszéri Közös Fenntartású Körzeti Általános Iskola szervezésében a Madarak és Fák Napja alkalmából rendezett természet- és környezetismereti vetélkedőn. A Veszprém megyei iskolák mellett idén a szomszédos Bakonyszentlászlóról is beneveztek, így a vetélkedő már Győr-Moson-Sopron megyére is kiterjedt. A házigazdák 3 csapata mellett Ugodról és Lovászpatonáról 2-2,  Bakonyszentlászlóról, Mezőlakról, Pápáról és Vaszarróll 1-1 csapat érkezett, így összesen 11 négyfős csoport vetélkedett egymással. A legeredményesebb az idei évben a Mezőlaki Általános Művelődési Központ CSODABOGARAK  csapata - Csuti Barbara 5. osztályos, Móricz Sarolt Katinka 6. osztályos, Móricz Márta Mikolt és Rédei Enikó 8. osztályos tanuló. A TURUL csapata második, a bakonyszentlászlói TERMÉSZETJÁROK csapat harmadik lett. A házigazda pápateszériek  egyik csapata, a VÁNCZ-ÉR  éppen csak hogy leszorulva a dobogóról, a negyedik helyen végzett.

Tovább...

Reflex a Győri Vásáron

A Környezeti tanácsadás fejlesztése a Nyugat-Dunántúlon fókuszban a hulladékcsökkentés lehetőségeivel című KEOP-6.1.0/B/11-2011-0020 projeket keretében jelen voltunk az ETO Park területén megrendezett Győri Vásáron 2012 június 9-én.

Tovább...

Expedíciózz a háztartásodban!

A Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata országos kampányának részeként június 10-én, vasárnap 11-17 óra között az ETO Parkba várjuk azokat, akik felelősséget éreznek a negatív globális folyamatokért és életmódjukban keresik a környezettudatos megoldásokat. Az EXPEDÍCIÓZZ A HÁZTARTÁSODBAN! rendezvény célja, hogy a fogyasztás csökkentésére és a megújuló energiák használatára ösztönözzen minket. Fedezzük fel az átlag háztartásban az öko-építészeti megoldásokat, a megújuló erőforások alkalmazási lehetőségeit, a megelőzést és a takrékoságot szolgáló technikákat, eljárásokat! (Go stop, víztakarékos toalett és zuhany fejek, hulladék minimalizálás, LED világítás, stb.)
A rendezvényen egyesületünk szakértői, környezeti tanácsadói és önkéntesei várják az érdeklődőket.

Tovább...

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS – a 2011. évről

A REFLEX Környezetvédő Egyesület eleget téve a törvényi előírásoknak az évi rendes közgyűlésen elhangzottak alapján elektronikus formában is olvashatóvá teszi a honlapjának olvasói számára a 2011. évről szóló közhasznúsági jelentését, amelyet nyomtatott formában is bárki megtekinthet az egyesület irodájában.

Tovább...

Órarend újrapapírból - környezetvédő diákoknak

A környezeti tanácsadás fejlesztése a Nyugat-Dunántúlon című KEOP-6.1.0/B/11-2011-0020 projekt keretében a napokban 20.000 ÓRAREND készült el a pannonhalmi Wasco Trade Kft. nyomdájában.
Az újrapapírra nyomtatot színes órarendet a Reflex Környezetvédő Egyesület ÚJRAGONDOLT PAPÍR címmel meghirdetett pályáztának győztes rajzai díszítik. Az órarendet azok a körnezetvédő diákok kaphatják, akik takarékoskodnak a papírral.
Tovább...

Elkészültek az ismeretterjesztő molinók

Az egyesületünk által bonyolított KEOP-6.1.0/B/11-2011-0020 sz. projekt egyik fő eleme a lakossági környezeti tanácsadási szolgáltatások fejlesztése. A „főcsapás” másik iránya a felvállalt papír-témánkkal (papírgyártás környezeti problémái, lakossági papírfelhasználás csökkentése, újrapapír termékek népszerűsítése) és a hozzá kapcsolt problémákkal („szemétposta” visszaszorítása,„környezetbarát” író- és tanszerek) kapcsolatos szakmai ismeretterjesztés.     

A felvállalt tanácsadási-ismeretterjesztési munka jelentős része évek óta a régióban működő, projektben együttműködő Környezeti Tanácsadó Irodákhoz kötődik. Az irodákat – a Környezeti Tanácsadók Hálózata részeként – Győrben a Reflex Környezetvédő Egyesület, Szombathelyen a Kerekerdő Alapítvány, Zalaegerszegen pedig a Domberdő Természetvédelmi Egyesület működteti.

Tapasztalataink és az ügyforgalmi statisztika szerint az irodák által nyújtott ingyenes szolgáltatásokat a lakosság egyre jobban megismeri, az irodákat egyre többen keresik fel. A tanácsadó tevékenység hatékonyságának növelése érdekében a projektben az irodák vállalták, hogy szakembereik nagyrendezvényekre kitelepülve „kihelyezett” tanácsadó napokat tartanak. Megyénként 4-4 nyári rendezvényen jelenünk majd meg, ahol a helyszíni tanácsadást értelemszerűen összekapcsoljuk a „papír-újrapapír témával” kapcsolatos ismeretterjesztéssel és játékos gyermekfoglalkozásokkal. 

Tovább...

Természetrombolás győri módra

A napokban érkezett egyesületünkhöz egy lakossági bejelentés, mely elszomorító tényeket közöl. Alább olvasható a lakossági panasz, melyben képekkel alátámasztva számol be a környezetéért aggódó győri lakos:

Tovább...

|<<  |<  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  >|  >>|