A Bakonyvasút Szövetség kedvezményes akciója

A Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség (melynek egyesületünk az egyik alapító tagja) folytatja a szeptemberben meghirdetett kedvezményes menetjegyvásárlási akcióját a Veszprém - Győr viszonylatban vasúton utazóknak. Az akciót november 15-től kiterjesztik a Zirc - Veszprém - Budapest viszonylatú utazásokra is. Aki 2009. november 1. és 2010 április 30- között kétszer utazik oda-vissza vonaton Győrből Veszprémbe, vagy Zircről Veszprémen keresztül Budapestre, ajándék retúrjegyet kap egy további utazásra, amelyet teszés szerinti időpontban használhat fel.

 

Tovább...

Napfiúk, szélleányok - szentlászlói óvodások a Reflex-házban

A Bakonyszentlászlói Óvoda 2009 november 18-án erdei óvodai foglalkozáson vett részt a pápateszéri Reflex-házban. Téma az alternatív energiák megismerése, (nap- és szélenergia), a papír újrahasznosítása (papírtégla, papírsüti készítése), a kemence és a komposztáló megtekintése, séta a tíz pápateszéri ér egyikénél, a Váncz-ér, vagy Körtvély patak forrásánal. Az erdei óvodai foglakozást Nagy Péter, Németh Veronika, Szűcs Gábor és Vági Krisztina szervezték és vezették.
A szentlászlói óvodások látogatásáról készült, feliratos  képek itt láthatók:
Tovább...

Éghajlatvédelem és szociális igazságosság? - A magyar éghajlatvédelmi törvény tartalmi kérdései

Ma már nem az a kérdés, hogy lesz-e Magyarországon éghajlatvédelmi törvény, hanem hogy a szabályozás milyen logikát követ majd és mennyire lesz hatásos. Mindannyiunk érdeke, hogy a szabályozással megtaláljuk a gazdaság és a környezetvédelem közös érdekeit, illetve az éghajlatvédelmi törvény hozzájáruljon a társadalmi problémák enyhítéséhez, a szociális igazságossághoz. A törvény megszületése a környezetért tenni akaró civil társadalom egyik sikere is, hiszen a kezdeményezést eddig 194 civil szervezet támogatja.

Tovább...

Nulla Hulladék Roadshow

A Reflex Egyesület munkatársai és önkéntesei 7 iskolába látogattak el a Hulladék Munkaszövetség hulladékcsökkentési programjával.

Tovább...

Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség: taggyűlés Zircen 2009. október 16-án

A Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség alapításának fontos pillanatához érkezett. Mint az a csatolt dokumentumokból kiderül, a Veszprém Megyei Bíróság a Szövetséget bejegyezte, és a végzés 2009. szeptember 30-án jogerőre emelkedett. A hivatalos működés első aktusaként Bödecs Barnabás elnök 2009. október 16-án (péntek) 15.40-re , Zirc Város Polgármesteri Hivatalába (840 Zirc, Március 15. tér) összehívta a Szövetség taggyűlését, Ügyvivő Testületi ülését és Ellenőrző Bizottságát.

Tovább...

Napelemér és a szén-dioxid kvóta - Rendhagyó utcai akció

A Reflex Környezetvédő Egyesület a Magyar Természetvédők Szövetségével együttműködve a tavalyi évben indított, hatékony klímatörvényt célzó Éghajlatriadó című országos kampányára épülő utcai akciót szervez látványos keretek között a Baross úton, az Arany János utca és Bajcsy-Zs. utca között szakaszán. Az ország nagyobb városaiban tartott akciónapokon játékos utcaszínház keretei között mutatjuk be, miért van szükség klímatörvényre, hogyan működik a klímatörvény által bevezetni kívánt kvótarendszer, és hogyan élhetünk a mindennapokban

klíma-tudatosabban, felelősen.

Tovább...

Nyugat-Dunántúli Örökségvédelmi Civil Fórum

Ez év nyarán, 2009. július 7-én egy szombathelyi sajtótájékoztatón adtuk hírül, hogy közös programba kezdett a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal regionális irodája. Ennek célja az élő kapcsolat kiépítése az örökségvédelemért felelős hatóság és a régió tenni akaró civil szervezetei között. A „CIVIL A PÁLYÁN” program most fontos állomásához érkezett: a Reflex Környezetvédő Egyesület és a KÖH Nyugat-dunántúli Irodája NYUGAT-DUNÁNTÚLI ÖRÖKSÉGVÉDELMI CIVIL FÓRUM címmel kétnapos találkozót szervez a Zala megyei Páka községben. A fórum a helyi művelődési házában, 2009. október 9-én 13 órakor kezdődik.

Tovább...

Túrázz a vonatért! - október 3-án, szombaton

Rajtad is múlik, hogy bezárják-e a Cuha-völgyi vasútvonalat. Kiránduljunk együtt, használjuk a Győr  - Veszprém között közlekedő vonatokat!

Tovább...

Családi túranap a Bakonyba

A Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség vasútmentõ utazási családi túranapot hirdet szeptember 18-án péntekre. Az akció célja bizonyítani, hogy a Gyõr - Veszprém vasútvonal mentén élõk nemcsak aláírásukkal, de utasként is kiállnak a 11-es számú vasútvonal személyforgaélmának fenntartása mellett.
A túranap célja ez esetben nem kizárólag a Cuha-völgy felkeresése, hanem az, hogy minél többen, minél több helyszínre vegyék igénybe a menetrend szerinti vasúti járatokat. Lehet kirándulni Pannonhalmára, a gyõriek ellátogathatnak Zircre, Veszprémbe, a veszprémiek, zirciek Gyõrbe. A vasútmentõ túranap célja, hogy az áprilisi Bakonyvasút Ünnepnapját követõen bemutassuk, a menetrend szerinti járatok is bonyolítanak 1000 fõ körüli, vagy feletti utazást egy napon.

Tovább...

Megfellebbeztük a gázmotoros erőmű engedélyét

Mint azt korábban megírtuk, az e célból alapított Kft. egy új, nagyteljesítményű (3041+3369 kW-os) gázmotoros erőművet szándékozik betelepíteni a győri Petz Aladár kórház területére. A beruházás elsődleges (gazdasági) célja: áram termelése és hálózati értékesítése. Ugyanakkor a keletkező hulladék hő is hasznosításra kerül, így a kórház (amelynek fűtését illetve melegvíz ellátását most a távhő szolgáltatótól kapja) hőenergiájának 80%-át a helyi erőmű biztosítaná. A gázmotoros erőmű tízemeletes lakóépületek és kórházi blokkok között történő működtetése azonban számunkra súlyos környezetvédelmi és közegészségügyi aggályokat vet fel. A lakosságot eddig nem kérdezte senki. A REFLEX a jogsértéseket lát, és a bíróságnál kezdeményezte a határozat hatályon kívül helyezését.  

Tovább...

|<<  |<  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  >|  >>|