Reflex tüntetés egy ártéri zöldterületért, a tervezett autóparkoló ellen

Május 12-én sajtóközleményt tettünk közzé az MTI országos sajtószolgálatán keresztül. Az Átgondolt, társadalmi részvételen alapuló városfejlesztést Győrött! címmel közreadott szöveg végén jeleztük, hogy a felvetett problémákhoz kapcsolódóan lakossági tiltakozó megmozdulást tervezünk. A demonstráció időpontja: 2011.május 31. (kedd), 18:00 óra. A demonstráció helyszíne: Győr, Munkácsy utca - Benczúr utca sarka, a töltés mögötti árterület (volt városi korcsolyapálya). A demonstráció célja: az ártéri zöldterület megóvása, a tervezett parkoló építésének megakadályozása. Kérünk mindenkit, gyalogosan, vagy kerékpárral jöjjön a demostrációra! PARKOLÓK HELYETT PARKOKAT!

Tovább...

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS – a 2010. évről

A REFLEX Környezetvédő Egyesület eleget téve a törvényi előírásoknak az évi rendes közgyűlésen elhangzottak alapján elektronikus formában is olvashatóvá teszi a honlapjának olvasói számára a 2010. évről szóló közhasznúsági jelentését, amelyet nyomtatott formában is bárki megtekinthet az egyesület irodájában.

Tovább...

Bringás Barangolás a Bakonyban – X. Reflex Kerékpáros Tábor

Idén tizedik alkalommal pattanhatnak nyeregbe azok a fiatalok, akik jelentkeznek a „Bringás barangolás a Bakonyban” címmel szerveződő táborunkba. Akik szeretnek kerékpározni, és nem riadnak vissza egy-egy nehezebb biciklis túrától sem, megismerkedhetnek hazánk egyik legszebb, legvadregényesebb tájának, a Bakonynak a természeti, és épített értékeivel. A tábor hét napos időtartama alatt a Reflex pápateszéri oktatóközpontjából csillagtúra-szerűen indulunk el minden nap más irányba, hogy újabb és újabb látnivalókat fedezzünk fel. A táborba a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével lehet jelentkezni 2011. június 30-ig.

Tovább...

3. Pápateszéri Természetismereti Vetélkedő

A Reflex Erdei Iskola és Ökológiai Központban 2011. május 13-án harmadik alkalommal találkoztak a környékbeli általános iskolák felső tagozatos csapatai, hogy részt vegyenek a Pápateszéri Közös Fenntartású Körzeti Általános Iskola szervezésében a Madarak és Fák Napja alkalmából rendezett Természetismereti Vetélkedőn. A házigazdák és az ugodiak 2-2 csapattal, a lovászpatonai Bánki Donáth Általánis Iskola és a pápai Gyurácz Ferenc Evangélikus Általános Iskola 1-1 csapattal érkezett, így összesen 6 négyfős csapat vetélkedett egymással. A legeredményesebb az idei évben az Ugodi Általános Művelődési Központ "GÓLYATÖCS" csapata - Szabó Dani, Gábriel Klaudia, Göchi Ákos, Weiland Máté, felkészítő tanár Polgár Mónika.
A második helyezett "BAGOLY TEAM" - Teiszler Fanni, Váczi Ádám, Polgár Panna, Papp Orsolya Beush, felkészítő tanár Polgár Mónika - ugyancsak Ugodról érkezett.
A házigazdák "NAGYKÓCSAG" csapatának - Tóth Márk, Nagy Dominika, Bóka Helga, Tóth Richárd, felkészítő tanár Horváthné Bögi Erzsébet - idén be kellett érnie a dobogós harmadik hellyel.
Az első, második és harmadik helyezett csapatok a Reflex Környezetvédő Egyesület által fölajánlott, természetismereti szakkönyvekből, kiadványokból és Reflex pólókból összeálított csomagot, a dobogós helyezést elért csapatok felkészítő tanárai szakkönyvet, illetve kiedványcsomagot vehettek át Léhner Ilona iskolaigazgatótól, a vetélkedő levezető házigzdájától és dr. Halbritter András zsűrielnöktől. 

Tovább...

Átgondolt, társadalmi részvételen alapuló városfejlesztést Győrött!

A Reflex Környezetvédő Egyesület sajtóközleménye

2011. május 12.

Tovább...

Nulla Hulladék kisfilmek a neten!

A Humusz és a Zöld Pók Alapítvány Nulla Hulladék jó gyakorlatokról készült kisfilmjei láthatóak a Humusz Videótárában. Kisfilm készült például javítóműhelyekről, közösségi bicikliszerelő műhelyről, a várpalotai komposzt programról, a nagykamarási biozöldség-termelő programról, cserebere börzékről valamint egy budapesti adományboltról, a BME Zöld Kör által kitalált és megszervezett Zöld Tanszék versenyről, repoharas fesztiválokról, a pécsi retextil műhelyről, a Barát utcai bálról. A Videótár egyre bővül, nemcsak hazai, hanem külföldi példákkal is. Bármelyik film átvehető és belinkelhető más oldalakra. Sőt, egy átvehető bannerrel az egész Videótár belinkelhető.

Tovább...

Már több mint 100 Nulla Hulladék jó gyakorlat a neten!

Ötleteket keres ahhoz, hogy milyen programok szervezésével tudná bevinni a „zöld” gondolatot az iskolába, a helyi közösségbe, a munkahelyére, az otthonába? A Humusz Szövetség éppen azért hozta létre a nullahulladek.hu honlapot, hogy ehhez segítséget nyújtson. Filmek, cikkek, linkek, dokumentumok, ajánlott rendezvények eseménynaptára – mind egy helyen. A tartalom folyamatosan bővül. Segítsen Ön is!

Tovább...

Gyakran Ismételt Kérdések a hulladékcsökkentés lehetőségeiről

Hol juthatok hozzá jó minőségű használt kerékpárhoz? Hol találok környezetbarát termékeket? Hol adhatom le az elromlott elektronikai készülékemet? Mit lehet tenni a használt sütőolajjal? Hol lehet beszerezni újrapapírból készült iskolai füzeteket? Hogyan igényelhet egy társasház szelektív hulladékgyűjtési szolgáltatást? Ilyen és hasonló kérdésekre talál választ a Humusz Szövetség Tudástárában, a Gyakran Ismételt Kérdések menüben. Nulla Hulladék jó gyakorlatokról pedig a nullahulladek.hu oldalon olvashat bővebben.

Tovább...

Csernobil, Fukusima és Paks üzenete: új energiapolitikára van szükség

Napjainkban, huszonöt évvel a csernobili katasztrófa, nyolc évvel a szerencsés kimenetelű súlyos paksi üzemzavar és a hét hete bekövetkezett - ma még megjósolhatatlan következményekkel járó - fukusimai baleset után a világ sok országában újraértelmezik az energetika kérdéseit.

Tovább...

Szépirodalmi, képzőművészeti, fotó- és filmpályázati felhívás az Erdők Nemzetközi Évének apropóján

Az Egyesült Nemzetek Szervezete 2011-et az Erdők Nemzetközi Évének nyilvánította, különös tekintettel az erdők globális szerepének fontosságára a Föld élhető légkörének biztosítására, és a természeti értékek megőrzésére. Az erdők létfontosságú területek az emberiség és az élővilág számára. Bolygónk felszínét 31%-ban erdőségek borítják, itt él a szárazföldi fajok 80%-a és közel 1.6 milliárd ember függ közvetlenül ezektől a területektől. Mindeközben az erdők 30%-át valamilyen módon felhasználjuk és átalakítjuk, amivel évente 13 millió hektárt veszítünk el ezekből az értékes területekből. Ez alkalomból a győri Reflex Környezetvédő Egyesület a szombathelyi Kerekerdő Alapítvánnyal együttműködve szépirodalmi, képzőművészeti, fotó- és filmpályázatot hirdet a Győr-Moson-Sopron és Vas megyében élő 4-5-6-7-8. osztályos általános, illetve középiskolás diákok számára. A pályázat kiírói szeretnék, ha az alkotásokkal a gyerekek is segítenének ráirányítani a figyelmet az ERDŐK fontosságára!

Tovább...

|<<  |<  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  >|  >>|