Természetfotós tábor a Bakonyban

A Reflex Környezetvédő Egyesület a Bakonyban, a farkas-hegyi Reflex-házban tartotta hagyományos Pápateszéri Természetfotós Táborát, Nagy Péter táborvezető és Szabó Béla fotóművész vezetésével. A fiatalok a Bakony legszebb vidékeit bejárva ismerkedtek a természetfotózás rejtelmeivel. Befejezésként a pápateszéri Művelődési Házban kiállítást rendeztek a táborozás legjobban sikerült képeiből. A kiállítók: Járosi Márton, Kalas Benjámin, Nagy Martina, Németh Gergely, Pálfalvi Dóra, Petrányi Bálint, Pusztai Balázs, Szabó Anikó, Tátrai Attila, Tóth Lóránt és Vedres Máté. A kiállítást augusztus 19-én 18 órakor Lehner Ilona iskolaigazgató, önkormányzati képviselő nyitotta meg. A képek szeptember végéig tekinthetők meg a Pápateszéri Körzeti Általános Iskolában.

Tovább...

Megújult a Szigetközi Természetvédelmi Bemutató Útvonal

A Reflex Környezetvédő Egyesület egy évtizeddel ezelőtt, a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság megbízásával négy tanösvényt alakított ki a Park működési területén. Így jött létre a Holt-Rába mellett, a Pannonhalmi Apátságban, a Szigetközben és a Sokorói-dombságban a több mint harminc kilométer hosszú bemutató útvonal. Ezek esőbeállókkal, pihenőhelyekkel, információs táblákkal, asztalokkal, padokkal, hulladékgyűjtőkkel és útbaigazító táblákkal kerültek kiépítésre.

Tovább...

Tudatos Vásárló Fesztivál

A Reflex Környezetvédő Egyesület a Tudatos Vásárlók Egyesületének partnerszervezeteként „Tudatos Vásárló Fesztivál” címmel nagyszabású eseményt szervez 2011. szeptember 4-én, vasárnap, melyre szeretettel várunk minden érdeklődőt. Az egésznapos fesztivál egy család minden tagja számára kellően érdekes programot nyújt. Célunk, hogy lehetőséget nyújtsunk a látogatóknak arra, hogy megismerjék a környékbeli élelmiszertermelőket, személyes kapcsolatot alakítsanak ki velük, megkóstolják azok termékeit, ezáltal érdekessé, vonzóvá tenni a helyi termék vásárlását, a piacra járást – előnyben részesíteni a feldolgozatlan (bio)élelmiszereket.
A fesztiválon készült felvételek és a rendezvény sajtója a következő oldalon.

Tovább...

A felszínalatti édesvízkincs védelme az Észak-bakonyi kisvízfolyások vízgyűjtőterületén - sajtóanyag -

Az Európai Unió kötelezővé tette tagállamai számára: - az EU Víz Keretirányelv (VKI) céljainak szellemében - a következő évtizedekben (2027-ig) - jobb minőséget érjenek el, mind a felszíni, mind a felszínalatti vízkészleteikben. Ehhez igazítva készültek hazánk vízfolyásaira az un. Vízgyűjtő-gazdál­kodási Tervek (VGT). A Reflex Környezetvédő Egyesü­let és térségi partner­szerve­zetei ezen tervekhez adtak szakmai javaslatokat, valamint szervezői voltak több társadalmi fórumnak. Három éves programunk előbb a Rába, majd a Marcal és az elmúlt időszakban az Észak-bakonyi kisvízfolyások (Tapolca-ér, Bitva-patak, Gerence-patak, Csángota-ér, Sokoró­aljai-Bakonyér, Pándzsa-ér, valamint Cuha-patak) területén lévő, egyrészt karsztban, másrészt porózus talaj­szerke­zet­ben található vízkincs, valamint a távlati ivóvízbázisok védelmét céloz­ta meg.

Tovább...

Nemzetközi Naptábor Ausztriában

Több mint 50 szlovák, osztrák és magyar fiatal vett részt 2011. július 25-27. között az ausztriai Eferdingben megrendezett első nemzetközi Naptáborban, melynek keretei között elkészült egy napkollektoros rendszer, mely a későbbiekben a helyi sportközpont melegvíz-ellátásában nyújt segítséget. A háromnapos program keretei közt a résztvevők játékos formában megismerkedhettek a globális környezeti problémákkal és azok lehetséges megoldásaival.

Tovább...

A kerékpáros tábor programterve

Szép számmal jöttek a jelentkezések az idei nyáron tizedik alkalommal megrendezésre kerülő kerékpáros táborunkba. A résztvevő gyerekeknek ezúttal is sok izgalmas, látnivalókban bővelkedő kerékpáros túrát szervezünk, ügyelve arra, hogy az útvonalak azok számára se legyenek unalmasak, akik már nem először táboroznak velünk. Az alábbiakban közzé tesszük táborunk tervezett, részletes programját. Az abban leírt túraútvonalakat ajánljuk minden - a Bakonyban túrázó - kerékpárosnak.

Tovább...

A JövőÉpítőTábor programja

Kedves Tagtársunk!

Korábban, a közgyűlés meghívója mellett már találkozhattál hagyományteremtő szándékkal megrendezett jövőÉPÍTŐtáborunk felhívásával. Még néhány hely van a táborban így szeretnénk még egyszer felajánlani a lehetőséget a részvételre! Kérünk, amennyiben a program felkeltette a Te vagy családtagod érdeklődést, a mellékelt adatlapot legkésőbb 2011. július 16-áig juttasd vissza az egyesület irodájába (Győr, Bartók Béla u. 7., reflex@c3.hu)

 

Tovább...

5. Pápateszéri Természetfotós Tábor

2011. augusztus 14-20. között ötödik alkalommal rendezzük meg természetfotós táborunkat Pápateszéren, a Farkashegy 16. szám alatt található Reflex Ökológiai Központ és Erdei Iskolában.
A tábor szakmai vezetője Szabó Béla fotóművész, a szervezésért Nagy Péter felel.
Jelentkezés és bővebb felvilágosítás személyesen a Reflex Környezetvédő Egyesület irodájában Nagy Péternél (9024 Győr, Bartók Béla út 7.), vagy a következő előrhetőségeken: reflex@c3.hu, 96/316-192, 30/28-99-940

Tovább...

Sikeres volt az Erdők Nemzetközi Éve alkalmából kiírt pályázat

A Reflex Egyesület a szombathelyi Kerekerdő Alapítvánnyal együttműködve szépirodalmi, képzőművészeti, fotó- és filmpályázatot hirdetett a Győr-Moson-Sopron megyében élő általános, illetve középiskolás diákok számára abból az alkalomból, hogy az ENSZ 2011-et az Erdők Nemzetközi Évének nyilvánította. A pályázat sikeresnek tekinthető, hiszen Győr-Moson-Sopron megyéből összességében 114 db alkotás érkezett be. A beküldött pályaművek többségében megfeleltek a kiírás azon elvárásának, hogy a gyerekek próbálják megfogalmazni az erdők jelentőségével kapcsolatos véleményüket, üzenetüket.

Tovább...

Jövő építő tábor

A Reflex Környezetvédő Egyesület „Jövő építő tábor” elnevezéssel 2011. augusztus 1-től 5-ig önkéntes tábort szervez Pápateszéren, az egyesület oktatóközpontjában. A tábor legfőbb célja a Reflex Egyesület önkéntes bázisának és önmagának fejlesztése. A közösségfejlesztő program keretében bemutatjuk a Reflex tevékenységeit, majd lehetőség nyílik az egyesület jövőjének közös továbbgondolására a játékos feladatokkal tarkított műhelymunka keretében. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Tovább...

|<<  |<  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  >|  >>|